Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ψήφιση τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής»

Ψηφίστηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία προβλέπει την απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των επιχορηγήσεων που λαμβάνουν οι ανώνυμες εταιρείες που συστήνουν οι Δήμοι για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης λόγω του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Με επόμενη διάταξη, θεσπίζεται ρύθμιση για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Ακροπόλ, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ και να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με το σύνολο του κόστους του έργου.

Με τρίτη διάταξη διευθετείται το θέμα της μίσθωσης κτηρίων για τη στέγαση των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.

Με τέταρτη διάταξη προβλέπεται η εξαίρεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από την υποχρέωση αποστολής πιστώσεων με Επιτροπικά Εντάλματα εντός του πρώτου πενταμήνου κάθε έτους. Η εξαίρεση δίνει τη δυνατότητα ευχερέστερης αξιοποίησης των διαρκώς αυξανόμενων εσόδων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.​

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​