Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«What is above is what is below and the sky is a mirror reflecting back at the world»

​Η εκδήλωση επισκέπτεται τις ταφικές παραδόσεις ενός αρχαίου πολιτισμού στο Υστερομινωικό νεκροταφείο Αρμένων. Η επίσκεψη αυτή είναι μια απόπειρα προσέγγισης του συγκεκριμένου τοπίου στη συμβολική του επιφάνεια και εισχώρησης στις πτυχώσεις του με μοτίβα που προκύπτουν από βίντεο, εικόνα  και ήχο. Στη διάρκεια αυτής της προσωρινής συγκατοίκησης, εξερευνώνται οι έννοιες της ανασκαφής, του τάφου, της τυπολογίας, του ρυθμού και του συλλογικού φαντασιακού. Με μια απλότητα στα τεχνικά μέσα, χτίζεται ένας διάλογος με τις συνδηλωτικές έννοιες του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.

 

Τα έργα χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και τεχνικών, ξεκινώντας από πρακτικές της αυθόρμητης καταγραφής, του διαλόγου με το καθημερινό και το τυχαίο, μέσω επαναλαμβανόμενων ηχητικών μοτίβων (loops) και με χρήση μεθόδων ψυχεδελικής χαρτογράφησης αρχαιολογικών χώρων. 

Συντελεστές:

Ξαβιέρα Κουβαρά, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Βίκτωρ Γκόγκας, Γιάννης Μουράβας & Νίκολα Μπαράτο, Μυρτώ Λάβδα.


Ημερομηνία:

05/09/2021 - 05/09/2021

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Αρμένοι, Ρεθύμνης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Αρχαιολογικοί χώροι, Εικαστικές Τέχνες

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Εκδήλωση - εικαστική εγκατάσταση στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων Ρεθύμνου, 3-5 Σεπτεμβρίου, 20.00-23.00. Παράλληλη δράση: εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου, 10.30-13.30.

Έτος:

2021
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις