Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΜΕΛΜΟΦΑΚΕ- Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023, «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»-Ανοιχτές Αποθήκες!

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», με δύο δράσεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κλιματική αλλαγή:

 

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023,  από 17:00 έως 19:30

«Ανοιχτές Αποθήκες!»

Το Μουσείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων  Μνημείων ανοίγει τις ολοκαίνουργιες αποθήκες του και υποδέχεται τους φίλους του σε μια συνάντηση στους δυο πιο σημαντικούς χώρους του: στην Έκθεση και τις Αποθήκες.   Με αφορμή τη λειτουργία των νέων αποθηκευτικών χώρων για τα μουσικά όργανα, με καινούργιο εξοπλισμό και οργάνωση και με πρωταγωνιστές τους αφανείς ήρωες των μουσείων, τους Συντηρητές, θα ανακαλύψουμε τις εργασίες και τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται πίσω από τα φώτα της Έκθεσης για τη φροντίδα και τη διατήρηση των μουσικών οργάνων. Και βέβαια έχουμε να μάθουμε πολλά και για τη φροντίδα και διατήρηση των δικών μας μουσικών οργάνων ή και αγαπημένων πραγμάτων!

 

Στο πλαίσιο της δράσης, στις 19:30, στον κήπο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί μουσικό στιγμιότυπο όπου τα λαϊκά κρουστά όργανα, ντέφια, σείστρα, κύμβαλα, νταούλι, νταχαρές κ.ά.  θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και θα συστηθούν στο κοινό με τις οδηγίες του μουσικού Μιχάλη Κλαπάκη. Συμμετέχει η ομάδα κρουστών του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου-Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων.

 Για την επίσκεψη στις αποθήκες είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο dsa@culture.gr  (με θέμα: «Ανοιχτές αποθήκες») και ισχύει για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

26/05/2023 - 26/05/2023

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας 
«Ανοιχτές Αποθήκες!»

​Παρασκευή 26 Μαΐου 2023,  από 17:00 έως 19:30 στον κήπο του Μουσείου

Έτος:

2023
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις