Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ
Τη βαθιά του θλίψη για τη χτεσινή πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εκφράζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Η καταστροφή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μια τεράστια απώλεια. Συμμετέχουμε στην οδύνη του γαλλικού λαού» δήλωσε η Μυρσίνη Ζορμπά.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συνδράμει στην προσπάθεια αποκατάστασης του μνημείου, με τη διάθεση επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, το οποίο διαθέτει ειδική τεχνογνωσία.

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό του Παρισιού προκάλεσε δέος σε όλο τον κόσμο, που παρακολούθησε να φλέγεται ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία παγκοσμίως. «Είδαμε να καταστρέφεται ένα μνημείο που ήταν σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους Γάλλους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή αλλά και για εκατομμύρια επισκέπτες» τόνισε η κ. Ζορμπά. « Η καταστροφή ενός μνημείου εκτός από την απώλεια της ιστορίας ενός τόπου είναι πια και μια απώλεια προσωπική, χάνουμε κάτι από τη ζωή μας» συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και πρόσθεσε ότι απαιτείται εγρήγορση για τη φύλαξη των μνημείων και στην Ελλάδα και διεθνώς.

Σχετικά Αρχεία:

Κατηγορία:

1;#Δελτίο Τύπου;#2;#Ομιλία/Δήλωση Υπουργού

Ημερομηνία Έκδοσης:

16/04/2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​