Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Απάντηση του ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωση του Διεθνούς Καλλιτεχνικού κέντρου Athenaeum
​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκε ότι το Διεθνές Καλλιτεχνικό κέντρο Athenaeum ακυρώνει το διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας- Πιάνο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το ΥΠΠΟΑ.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν πάντα αρωγός και υποστηρικτής της διοργάνωσης με χρηματοδοτήσεις είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε με έκτακτες χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο, ενώ το 2017 ο διαγωνισμός στηρίχθηκε οικονομικά από το ΠΔΕ με ποσό που έφτασε στις 255 χιλιάδες ευρώ. 

Η Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, καθ ύλην αρμόδια για το ζήτημα, ζήτησε εγκαίρως από τους διοργανωτές πλήρη φάκελο που να περιλαμβάνει εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο, ανατροφοδότηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού σχετικά με την πορεία των βραβευθέντων, στοιχεία για το αν ο διαγωνισμός έχει βοηθήσει στην καριέρα των συμμετεχόντων, το δίκτυο που ενδεχομένως δημιουργήθηκε, από πού παρατηρείται εύρος προέλευσης των υποψηφίων και τι δράσεις γίνονται για την επέκτασή του, καθώς και αν υπάρχουν άλλα δρώμενα όπως μουσικά συνέδρια.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση και την απόφαση του ΥΠΠΟΑ να χρηματοδοτήσει μέσω ΠΔΕ το διαγωνισμό στο παρόν και στο μέλλον.
Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού προς το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο που κοινοποιήθηκε στο γραφείο Υπουργού στις 30/05/2019, το Κέντρο Αthenaeum δεν προσκόμισε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, άρα ο φάκελος δεν ήταν πλήρης και ως εκ τούτου η Διεύθυνση δεν δύναται να εισηγηθεί υπέρ της χρηματοδότησης.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δεν είναι δυνατόν να υπογράψει για τη χρηματοδότηση του διαγωνισμού χωρίς τη θετική εισήγηση των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, ούτε να πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς αν προηγουμένως δεν έχει την επίσημη εισήγηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου.


Σχετικά Αρχεία:

Κατηγορία:

1;#Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία Έκδοσης:

05/06/2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​