Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για το κανονιστικό πλαίσιο εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης εργασιών σε ακίνητα μνημεία

​Υπεγράφη στις 2 Ιουλίου 2019 από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, η Απόφαση που αφορά το κανονιστικό πλαίσιο για την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση εργασιών σε ακίνητα μνημεία κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 40 του Ν. 3028/2002.

Η υπογραφή της Απόφασης αποτελεί την πλήρωση μιας μακροχρόνιας εκκρεμότητας και είναι καρπός μακρόχρονης επεξεργασίας και αγαστής συνεργασίας υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠ.ΠΟ.Α. νομικών και διακεκριμένων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας Με την Απόφαση τίθενται για πρώτη φορά από το 2002 για οι όροι εφαρμογής του άρθρου 40 του Ν. 3028/2002 (Α՛ 153) για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, η Υπουργική Απόφαση καθορίζει τους όρους και τις προδιαγραφές για την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση εργασιών σε ακίνητα μνημεία, αποσαφηνίζοντας τα στάδια και τις κατηγορίες μελετών και προετοιμάζοντας τα απαραίτητα στοιχεία για την αυτεπιστασία ή δημοπράτηση έργου με στόχο την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης ακίνητων μνημείων.

Πρόκειται για μία κομβικής σημασίας Υπουργική Απόφαση που επιλύει μια χρονίζουσα εκκρεμότητα με τρόπο που καθιστά αποτελεσματικότερη την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς από το ΥΠ.ΠΟ.Α., ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για αμοιβαία επωφελείς συνέργειες βάσει σαφών κριτηρίων και εντός ενός οριοθετημένου θεσμικού πλαισίου.

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​