Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ

Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτει με δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρολιάκος, («Τί εννοεί άραγε η κυρία Υπουργός; Ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει λαθρανασκαφή ή να μεταφέρει αρχαιότητες αρκεί εκ των υστέρων να δηλώνει ότι το έκανε για να τις σώσει; Θα αντιδρούσε έτσι, αν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλον πολίτη; Ενδιαφέρεται στ' αλήθεια η κυρία Υπουργός για την προστασία των αρχαιοτήτων ή το μόνο που τη νοιάζει είναι οι χορηγίες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και η σχέση της οικογένειας, με τη κυβέρνηση;») η  απάντηση έχει ως ακολούθως:

  1. Η δήλωση της Υπουργού ότι «Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός», είναι αυτολεξεί το α' εδάφιο του άρθρου 24 του Συντάγματος, το οποίο δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, ούτε επιδέχεται παρερμηνείες.
  2. Αν ο κ. Π. Σκουρολιάκος είχε διαβάσει το σύνολο των απαντήσεων του ΥΠΠΟΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και συγκεκριμένα την απάντηση στην τρίτη ερώτηση ότι «η υπόθεση ΗΔΗ διερευνάται».
  3. Προς ενημέρωσή του, λοιπόν, η υπόθεση διερευνάται με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη από «τις 17 Αυγούστου και ώρα 14.19΄».

Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, όπως δηλώθηκε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, είναι πρόθυμο να ενημερώνει και να παρέχει στοιχεία και διευκρινίσεις στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκο πριν από οποιεσδήποτε δηλώσεις του.

 

Σχετικά Αρχεία:

Κατηγορία:

1;#Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία Έκδοσης:

25/08/2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​