Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Προγραμματική Σύμβαση για τον φωτισμό και την ανάδειξη του Κάστρου της Σκύρου

​Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την εκτέλεση του έργου: «Φωτισμός – Ανάδειξη του βραχώδους πρανούς του Κάστρου της νήσου Σκύρου».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο καθορισμός του νομικού πλαισίου συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδοτεί το έργο προϋπολογισμού 50.000€ με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, που θα το εκτελέσει.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης και ασφαλούς επίσκεψης του μνημείου, όπως και η ολοκληρωμένη ανάδειξή του οχυρωμένου μνημειακού συνόλου, σε συνδυασμό με τις αναστηλωτικές εργασίες, που υλοποιούνται ήδη στον οχυρωματικό περίβολο του Κάστρου της Σκύρου.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τον φωτισμό και την ανάδειξη του Κάστρου της Σκύρου, συνεχίζεται η σταθερή, γόνιμη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη, για την προστασία μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας. Το έργο, εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στο μνημείο, αλλά και την προσθήκη ενός ακόμη επισκέψιμου χώρου, με βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, συμβάλλοντας τόσο στην ανάδειξη του ίδιου του Κάστρου, όσο και στην ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής».

«Συμπράττουμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και προχωρούμε σε μια παρέμβαση -σχετικά- μικρού κόστους, αλλά τεράστιας αξίας για τη Σκύρο μας και το στολίδι της. Το Κάστρο της Σκύρου δεσπόζει πάνω από τη Χώρα και εμείς φροντίζουμε για το σωστό φωτισμό και την ανάδειξη του. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί το έργο, από ιδίους πόρους και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. Κοινός μας στόχος είναι η ασφαλέστερη πρόσβαση στο οχυρωματικό μνημείο, όπου ολοκληρώνονται και οι αναστηλωτικές εργασίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.  

 

Σχετικά Αρχεία:

Κατηγορία:

1;#Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία Έκδοσης:

12/04/2022
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​