Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΥΠΠΟΑ

​Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, παραποιεί και διαστρέφει γεγονότα, ακολουθώντας πρακτικές φτηνής αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση που δεν ενημερώνεται εγκαίρως για τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, επαναλαμβάνουμε ότι τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ικανοποιήθηκαν απολύτως κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.  Επιπλέον, όφειλε να γνωρίζει τη διαδικασία που προβλέπεται για την ψήφιση τροπολογιών που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και να μη διασπείρει φήμες που υπονομεύουν, εν τέλει, την ίδια τη νομοθετική διαδικασία.

Το αίτημα για αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων διανυκτέρευσης ικανοποιήθηκε πλήρως, με θεσμικό, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο. Το δελτίο τύπου της 7ης Ιουλίου 2022, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της ηγεσίας του Υπουργείου.

Το ΥΠΠΟΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων  πράγμα που επιβεβαιώνεται και από την σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου αλλά ακόμα και από το δελτίο τύπου των Σωματείων, στο οποίο κάνουν ρητή αναφορά σε «συμφωνηθέντα». Παραμένει άγνωστος και ανεξήγητος ο λόγος  της επιμονής σε απεργιακή κινητοποίηση  του Σωματείου  Εργαζομένων  του  Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ως προς την προσφυγή του Εθνικού Θεάτρου, υπενθυμίζουμε ότι αφενός αποτελεί αυτοτελές και αυτοδιοίκητο νομικό πρόσωπο και αφετέρου ότι το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε ως προς τη νομιμότητα της στάσης καθώς δεν ήταν αυτό το ζήτημα το οποίο τέθηκε ενώπιον του. Το μόνο αίτημα που κρίθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ήταν ο επικείμενος κίνδυνος και η απειλούμενη βλάβη του Εθνικού Θεάτρου και του δημοσίου συμφέροντος.

Για την Τομεάρχη Πολιτισμού ωστόσο, μεγάλη νίκη για τον πολιτισμό είναι ένα κλειστό θέατρο και μάλιστα το θέατρο της Επιδαύρου, μία χαμένη παράσταση και χιλιάδες απογοητευμένοι και ταλαιπωρημένοι θεατές, παρά την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Θα ήταν ευχής έργον, έστω για μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην επιχαίρει για αυτή τη συνθήκη που προκάλεσε ζημία στο ελληνικό δημόσιο και ταλαιπωρία σε χιλιάδες θεατές, εργαλειοποιώντας τους εργαζόμενους που ουδέποτε στήριξε έμπρακτα στα έτη της διακυβέρνησής του.

Σχετικά Αρχεία:

Κατηγορία:

1;#Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία Έκδοσης:

08/07/2022
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​