Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αυτοψίες και επαφές της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στο Πρίζρεν

​Με αυτοψίες στο αρχαιολογικό πάρκο της Ulpiana, στο ιστορικό κέντρο του Πρίζρεν και σε σημεία μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης, ολοκλήρωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, το πρόγραμμα των επαφών και επισκέψεων της σε Πρίστινα και Πρίζρεν.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Hajrulla Çeku, με τους συνεργάτες του, υποδέχθηκε και ξενάγησε τη Λίνα Μενδώνη και το κλιμάκιο, που την συνοδεύει, στις εν εξελίξει ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Ulpiana, της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ρωμαϊκής επαρχίας της Δαρδανίας. Ακολούθησε επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο του Πρίζρεν. Στο ιστορικό Cinema Lumbardhi, που σήμερα αποτελεί μνημείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, οι υπουργοί συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του Lumbardhi Foundation Ares Shporta. Ακολούθησε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στους χώρους των οθωμανικών λουτρών της πόλης του 15ου αι., και του Πύργου του ρολογιού του Πρίζρεν.

Η Λίνα Μενδώνη και ο Hajrulla Çeku εξέφρσαν την ικανοποίησή τους για τα θετικά δείγματα συνεργασίας, που διαφαίνονται μετά την επίσκεψη στις δύο πόλεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημιουργώντας τις βάσεις για τη προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών σε συγκεκριμένα πεδία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης δημιουργίας.

Στην διήμερη επίσκεψη σε Πρίστινα και Πρίζρεν, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, συνόδευε η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, Ελένη Βακάλη.

 

 

Φωτογραφίες:

Σχετικά Αρχεία:

Κατηγορία:

1;#Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία Έκδοσης:

14/10/2022
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​