Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Περιγραφή - Αρμοδιότητες:

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε και απέκτησε νομική προσωπικότητα και υπόσταση με την από 1/2/1993 σύμβαση που καταρτίστηκε μεταξύ του Δημοσίου και των Σωματείων "Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής Θεσσαλονίκης" και "Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής". Κυρώθηκε με το άρθρο 76 του Ν. 2121/1993 (ΦΕΚ 25/4-3-1993). Αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, 25ης Μαρτίου & παραλία.
Είναι κοινωφελής και όχι κερδοσκοπικός Οργανισμός, απολαμβάνει πλήρους οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας και λειτουργεί βάσει των αρχών της ιδιωτικής οικονομίας (άρθρο 1.Α. του Ιδρυτικού του Νόμου).
Σύμφωνα με το άρθρο 2.Α. του Ιδρυτικού Νόμου του Ο.Μ.Μ.Θ. σκοπός του Οργανισμού είναι η κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των δύο κτιρίων του, τα οποία ανεγέρθηκαν για την εξυπηρέτηση σοβαρών μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Για το λόγο αυτό οι αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης χρησιμοποιούνται για μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (π.χ. συμφωνικές συναυλίες, ρεσιτάλ, παραστάσεις μουσικού θεάτρου και μελοδράματος κλπ.) και για διεξαγωγή συνεδρίων. Παράλληλα, ο Οργανισμός επιδιώκει τη συνεργασία με άλλους φορείς με σκοπό την ανάπτυξη κοινών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ο στόχος που τέθηκε για την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ενός σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου, το οποίο να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, από συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και όπερας, μπαλέτα, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις, μέχρι σύνθετες συνεδριακές εκδηλώσεις.
 Κύριο μέλημα του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ΟΜΜΘ, αποτέλεσε διαχρονικά η πολυμορφία στην προσφορά καλλιτεχνικού έργου, με γνώμονα την καλλιτεχνική αξία της εκάστοτε πολιτιστικής δράσης, το εκπαιδευτικό έργο και την καλλιέργεια ενός νεανικού κοινού.

Προϊστάμενος:

Πρόεδρος Δ.Σ: Βασίλης Γάκης Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Χρίστος Γαλιλαίας

Υπάγεται:

  Στοιχεία Επικοινωνίας:

  Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου & παραλία, 546 46 Θεσσαλονίκη
  Τηλέφωνο: +30 2310 895800 (κτίριο Μ1) / +30 2310 896000 (κτίριο Μ2)
  Φαξ: +30 2310 895954


  E-mail: info@tch.gr

  Πληροφορίες για τον πολίτη:

  Στο κέντρο μιας ιστορικής πόλης όπου συναντώνται η οικονομική δράση με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την Tέχνη, το Mέγαρο Mουσικής φιλοξενεί με επιτυχία συνέδρια, ημερίδες, εναρκτήριες τελετές, εκθέσεις - γεγονότα που απηχούν το κύρος των οργανωτών τους και που αναδεικνύονται από την αίγλη του κορυφαίου πολιτιστικού χώρου της πόλης.   
  Ο διπλός ρόλος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ως στέγης μουσικών εκδηλώσεων, όπερας και χορού και ως συνεδριακού χώρου ανταποκρίνεται στην ανάγκη της πόλης για ένα κέντρο της τέχνης, της επιστήμης και των επιχειρήσεων αντάξιο του πλούσιου πολιτιστικού παρελθόντος και των μεγάλων προοπτικών της. Η υποδομή του καλύπτει τις ανάγκες μιας απαιτητικής παραγωγής, καθώς διαθέτει τους ανάλογους μηχανισμούς σκηνής και τις προδιαγραφές για άψογη ορατότητα, ακουστική και φωτισμό.  Παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια χωρητικότητας 1400 ατόμων, με δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και χώρους για παράλληλες εκδηλώσεις. Το Μέγαρο είναι λειτουργικά σχεδιασμένο, εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες, και διαθέτει χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης έχει ήδη καταγράψει λαμπρές επιτυχίες σε εναρκτήριες τελετές συνεδρίων, ημερίδες, διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις και δεξιώσεις.Με την ολοκλήρωση του Β’ Κτιρίου, η Θεσσαλονίκη απέκτησε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο διεθνών προδιαγραφών.
  Μεταξύ άλλων, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κόσμησαν μεγάλες παραγωγές όπερας και συμπαραγωγές μιούζικαλ, οι οποίες αξιοποίησαν τις δυνατότητες της αίθουσας για φιλοξενία μουσικού θεάματος, σπουδαία συμφωνικά σχήματα από όλο τον κόσμο, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κλασικής μουσικής και φημισμένα σύνολα μουσικής δωματίου, καθώς και παγκοσμίου εμβέλειας χορευτικά σύνολα.
  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσλίδα του Ο.Μ.Μ.Θ.: www.tch.gr

  Ετικέτες:

  ​​​​​​​​​​​​​
  ​​
  Επιστροφή​​
  ​​​​​​​​​​
   
  Ημερολόγιο
  Εκδηλώσεις