Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Περιγραφή - Αρμοδιότητες:

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ιδρύεται με το Ν.2121/1993, αρ.76 και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είναι κοινωφελής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Διοικείται από δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο και σκοπός του είναι η κατασκευή και η λειτουργία του Μεγάρου προς εξυπηρέτηση σοβαρών μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που στοχεύουν πρωταρχικώς στην άνοδο του μουσικού μορφωτικού επιπέδου της χώρας.  ​

Προϊστάμενος:

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Χρίστος Γαλιλαίας, Πρόεδρος Δ.Σ: Βασίλειος Γάκης

Υπάγεται:

  Στοιχεία Επικοινωνίας:

  Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου & παραλία, 546 46 Θεσσαλονίκη
  Τηλέφωνο: +30 2310 895800


  E-mail: info@tch.gr

  Πληροφορίες για τον πολίτη:

  Στο κέντρο μιας ιστορικής πόλης όπου συναντώνται η οικονομική δράση με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την Tέχνη, το Mέγαρο Mουσικής φιλοξενεί με επιτυχία συνέδρια, ημερίδες, εναρκτήριες τελετές, εκθέσεις - γεγονότα που απηχούν το κύρος των οργανωτών τους και που αναδεικνύονται από την αίγλη του κορυφαίου πολιτιστικού χώρου της πόλης.   
  Ο διπλός ρόλος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ως στέγης μουσικών εκδηλώσεων, όπερας και χορού και ως συνεδριακού χώρου ανταποκρίνεται στην ανάγκη της πόλης για ένα κέντρο της τέχνης, της επιστήμης και των επιχειρήσεων αντάξιο του πλούσιου πολιτιστικού παρελθόντος και των μεγάλων προοπτικών της. Η υποδομή του καλύπτει τις ανάγκες μιας απαιτητικής παραγωγής, καθώς διαθέτει τους ανάλογους μηχανισμούς σκηνής και τις προδιαγραφές για άψογη ορατότητα, ακουστική και φωτισμό.  Παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια χωρητικότητας 1400 ατόμων, με δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και χώρους για παράλληλες εκδηλώσεις. Το Μέγαρο είναι λειτουργικά σχεδιασμένο, εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες, και διαθέτει χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης έχει ήδη καταγράψει λαμπρές επιτυχίες σε εναρκτήριες τελετές συνεδρίων, ημερίδες, διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις και δεξιώσεις.Με την ολοκλήρωση του Β’ Κτιρίου, η Θεσσαλονίκη απέκτησε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο διεθνών προδιαγραφών.
  Μεταξύ άλλων, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κόσμησαν μεγάλες παραγωγές όπερας και συμπαραγωγές μιούζικαλ, οι οποίες αξιοποίησαν τις δυνατότητες της αίθουσας για φιλοξενία μουσικού θεάματος, σπουδαία συμφωνικά σχήματα από όλο τον κόσμο, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κλασικής μουσικής και φημισμένα σύνολα μουσικής δωματίου, καθώς και παγκοσμίου εμβέλειας χορευτικά σύνολα.
  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσλίδα του Ο.Μ.Μ.Θ.: www.tch.gr

  URL:

  Ετικέτες:

  ​​​​​​​​​​​​​
  ​​
  Επιστροφή​​
  ​​​​​​​​​​
   
  Ημερολόγιο
  Εκδηλώσεις