Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ωδείο Αθηνών

Περιγραφή - Αρμοδιότητες:

Ο Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος ¨Ωδείον Αθηνών¨ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1871 και είναι το αρχαιότερο μουσικοθεατρικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας. Η σχέση του Ελληνικού Δημοσίου με τον Σύλλογο διέπεται σήμερα από την αρ. πράξης 50619/1979 σύμβαση. Το Ωδείο διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Σημαντική υπήρξε η ιστορική συμβολή του Ωδείου Αθηνών στη διδασκαλία και καλλιέργεια της Βυζαντινής μουσικής, μέσα από την ίδρυση, το 1903, της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, με σκοπό τη διάδοση και ανάπτυξη της μουσικής παράδοσης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στον Ελλαδικό χώρο. Η Σχολή αυτή, που συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι τις μέρες μας, αναγνωρίστηκε το 1936 ως η μόνη ‘επίσημος της Εκκλησίας και του Κράτους Σχολή Βυζαντινής Μουσικής’.
Αλλά και στον τομέα της Δραματικής Τέχνης, το Ωδείο Αθηνών είχε σημαντική προσφορά από το 1871 μέχρι σήμερα με τη λειτουργία της πρώτης και αρχαιότερης Δραματικής Σχολής της χώρας, στην οποία δίδαξαν κατά καιρούς επιφανείς θεατράνθρωποι, όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Μυράτ κ.ά.

Προϊστάμενος:

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Νίκος Αθηναίος, Πρόεδρος Δ.Σ.: Νικόλαος Τσούχλος

Υπάγεται:

  Στοιχεία Επικοινωνίας:

  Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, 106 75 Αθήνα 
  Τηλέφωνο: +30 210 7240673 


  E-mail: info@athensconservatoire.gr

  URL:

  Ετικέτες:

  ​​​​​​​​​​​​​
  ​​
  Επιστροφή​​
  ​​​​​​​​​​
   
  Ημερολόγιο
  Εκδηλώσεις