Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Περιγραφή - Αρμοδιότητες:

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς οργανισμούς στη χώρα μας. Με πέντε χειμερινές σκηνές, δύο υπαίθρια θέατρα, αλλά και με την πραγματοποίηση πανελλαδικών και διεθνών περιοδειών και φεστιβάλ, λειτουργεί ως ενεργός πυρήνας πολιτισμού από το 1961.
 
Ως θέατρο δημοσίου συμφέροντος που οφείλει να ανταποδίδει στον πολίτη την εισφορά του μέσω της τέχνης, της παιδείας και της ψυχαγωγίας και επιδιώκει να είναι πάντα ανοιχτό στην κοινωνία, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ακολουθεί μια στρατηγική με τους παρακάτω βασικούς άξονες:
επιλογή ρεπερτορίου ευρείας γκάμας 
παραγωγή παραστάσεων υψηλών προδιαγραφών για παιδιά και νέους
·       συμβολή στη θεατρική εκπαίδευση και ανάπτυξη εκπαιδευτικής δραστηριότητας
·       ενίσχυση δεσμών και συνεργασιών με πολιτιστικούς φορείς, δημοτικές αρχές, οργανισμούς και κοινωνικά ιδρύματα
·       έμφαση στην κοινωνική πολιτική 
·       διεξαγωγή κοινωνικών δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών
·       χαμηλή τιμολογιακή πολιτική και διαβαθμίσεις παροχών
·       ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας
 
Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα πλούσιο πρόγραμμα που συνδυάζει τις εσωτερικές παραγωγές του θεάτρου με συμπαραγωγές με άλλους θεατρικούς οργανισμούς, μετακλήσεις παραστάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, πραγματοποιεί μεγάλες καλοκαιρινές πανελλαδικές περιοδείες καθώς και περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, κάθε καλοκαίρι διοργανώνει το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού.
 
Παραστάσεις για παιδιά, νέους και βρέφη, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικά εργαστήρια, θεματικά αφιερώματα, διαλέξεις, ανοιχτές συζητήσεις, σεμινάρια, εκθέσεις, διεξαγωγή διαγωνισμών συγγραφής θεατρικού έργου είναι ορισμένες από τις δράσεις που διοργανώνει το ΚΘΒΕ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής.
 
Επίσης, το ΚΘΒΕ, ανταποκρινόμενο στον κοινωνικό του ρόλο και με στόχο να φτάσει το θέατρο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στη θεατρική πράξη,  πραγματοποιεί δράσεις που προσφέρονται δωρεάν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες: παρουσίαση παραστάσεων σε νοσοκομεία, ιδρύματα, φυλακές και υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σωφρονιστικά ιδρύματα, προγράμματα επεξάρτησης, υπηρεσίες ψυχικής υγείας και άλλους φορείς.
 
Ως μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, το ΚΘΒΕ έχει ισχυρή διεθνή παρουσία με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και προγράμματα, συμπαραγωγές, μετακλήσεις παραστάσεων και καλλιτεχνών, διοργανώσεις εργαστηρίων, projects και residencies όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από τον διεθνή χώρο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη σχέσεων με τον χώρο της Νοτιοανατολικής και της υπόλοιπης Ευρώπης καθώς και με τις κοινότητες του απόδημου ελληνισμού. 
 
Με κοινό 400.000 θεατών ετησίως, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αγκαλιάζει την κοινωνία, την τοπική οικονομία, τη νεολαία, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, την αυτοδιοίκηση και αποτελεί τον πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό.​

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος
Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου
Τηλ.: 2315200201, 2315200202
Fax: 2310223185
e-mail: president@ntng.gr

Αντιπρόεδρος
Ιωάννης Βοτσαρίδης

Μέλη
Γρηγόρης Βαλτινός
Δανάη Κατσαμένη
Αθηνά Νικολάου
Δημήτρης Χαλκιάς
Στέφανος Χατζημιχαηλίδης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Νίκος Κολοβός
Τηλ.: 2315200001
Fax: 2310266132
e-mail: director@ntng.gr

Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Νίκος Νικολάου

Τηλ.: 2315200004
Fax: 2310266132
e-mail: n.nikolaou@ntng.gr


Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια
Κωνσταντία Παπαποστόλου

Τηλ.: 2315200090

e-mail: managingdirector@ntng.grΠροϊστάμενος:

Καλλιτεχνικός Δ/ντής: Νίκος Κολοβός
email προϊσταμένου: director@ntng.gr

Υπάγεται:

  Στοιχεία Επικοινωνίας:

  Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, 546 21 Θεσσαλονίκη 
  Τηλέφωνο: +30 2310 270889, +30 2310 223931, +30 2315200000 
  Φαξ: +30 2310 223447


  E-mail: info@ntng.gr

  URL:

  Ετικέτες:

  ​​​​​​​​​​​​​
  ​​
  Επιστροφή​​
  ​​​​​​​​​​
   
  Ημερολόγιο
  Εκδηλώσεις