Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Περιγραφή - Αρμοδιότητες:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας αποτελεί Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπαγόμενη στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ιδρύθηκε το 2014, βάσει του Π.Δ. 104/2014, και έχει χωρική αρμοδιότητα στην Π.Ε. Ηλείας και έδρα την Αρχαία Ολυμπία.
Οι επιχειρησιακοί στόχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας είναι οι εξής:
α) Η επιστημονική έρευνα, η αποκάλυψη, η διατήρηση, η συντήρηση, η προστασία, η ανάδειξη, η προβολή και η φύλαξη των αρχαιοτήτων, η έκθεση τους σε Μουσεία, καθώς και η συμμετοχή της σε εκθέσεις στην ημεδαπή και αλλοδαπή. Επιπλέον, η μελέτη, ο προγραμματισμός, η διαχείριση και η εκτέλεση οιουδήποτε αρχαιολογικού έργου συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης, αναστήλωσης, ανάδειξης και διαμόρφωσης των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας, καθώς και του άμεσου φυσικού ή μη περιβάλλοντός τους, η εκτέλεση όλων των ανωτέρω έργων με αυτεπιστασία και απολογιστικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
β) Η μέριμνα για την επιστημονική μελέτη και δημοσίευση των αρχαιοτήτων, η διαχείριση των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των συλλογών της Ηλείας τα οποία ανήκουν στο Κράτος, η συμμετοχή σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, η διοργάνωση και η συμμετοχή σε ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικές δράσεις για θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της Εφορείας, καθώς και η παραγωγή συμβατικών και ψηφιακών εκδόσεων και εκπαιδευτικού υλικού.

Προϊστάμενος:

Κόλλια Ερωφίλη-Ίριδα
email προϊσταμένου: ekollia@culture.gr

Αρχείο Προσωπικού:

Υπάγεται:

Υπαγόμενα Τμήματα Υπηρεσίας:

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Αρχαία Ολυμπία, 270 65
Τηλέφωνο: +30 26240 23753
Φαξ: +30 26240 22529
Έδρα: Αρχαία Ολυμπία
 
Γραφεία σε άλλες Πόλεις ή Τμήματα:
 
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου
Τηλέφωνο: +30 26210 20 475

Ναός Επικουρίου Απόλλωνος
Βάσσες Φιγαλείας
Τηλέφωνο: +30 26260 22 275

Κάστρο Χλεμούτσι
Κυλλήνη
Τηλέφωνο: +30 26230 95 033

Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Τηλεφωνο: +30 26220 41 740

E-mail: efahle@culture.gr

URL:

​​​​​​​​​​​​​
​​
Επιστροφή​​
​​​​​​​​​​
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις