Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Aποκατάσταση και αναστήλωση του Ρωμαϊκού Ωδείου Κω
Οι εργασίες αποκατάστασης - αναστήλωσης του ρωμαϊκού Ωδείου Κω άρχισαν τον Απρίλιο του 1998. Υπεύθυνη Υπηρεσιακή Μονάδα ήταν η ΔΑΑΜ σε συνεργασία με την ΚΒ ΕΠΚΑ.
Το μνημείο παρουσίαζε προβλήματα στο κοίλο, καθώς πολλά κομμάτια μαρμάρου είχαν θραυστεί ή αποκολληθεί ενώ έργα στερέωσης και ανάδειξης χρειάζονται και στον περιβάλλοντα χώρο. Για την αποκατάσταση του μαρμάρινου κοίλου, έγιναν συγκολλήσεις των αποκολλημένων μαρμάρων, συμπληρώσεις των τεμαχίων που λείπουν, ενώ έγιναν και εργασίες καθαρισμού των αρχαίων και νεότερων μαρμάρων από μικροοργανισμούς. Επιπλέον έγιναν εργασίες στις λιθοδομές και στους θόλους με αρμολογήματα, συμπληρώσεις και κατασκευές νέων τοίχων και θόλων.
Τέλος αφαιρέθηκαν οι επιχώσεις στα εσωτερικά δάπεδα και στους εξωτερικούς διαδρόμους ενώ έγιναν εργασίες μονώσεως του κοίλου και τοποθέτηση νέων εξώθυρων και κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη του κτηρίου.

Τον Ιούνιο του 2000 αποπερατώθηκε επιτυχώς η αναστήλωση του ρωμαϊκού Ωδείου του 2ου αι. μ.Χ. Ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτηρίου, στερεώθηκαν και συμπληρώθηκαν οι περιμετρικοί τοίχοι, ανακτήθηκαν τμήματα του θόλου που φέρουν το κοίλο, συμπληρώθηκαν τα μαρμάρινα εδώλια και αποκαταστάθηκε το δάπεδο της σκηνής.

Χρηματοδότης: B' KΠΣ.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

06/05/1998 - 16/06/2000

Τόπος:

  • Κως, Δωδεκανήσου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Ζιρώ Δημοσθένης , Αρχιτέκτων, Δ/ντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων

Νακάσης Aθανάσιος, Αρχιτέκτων, Προϊστάμενος Τμήματος Έργων ΔΑΑΜ

Βλαχούλης Θεμιστοκλής, Αρχιτέκτων

Ετικέτες:

Έτος:

1998
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις