Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2002
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, που τον υπόλοιπο χρόνο είναι κλειστά στο πλατύ κοινό. Συναυλίες, γιορτές, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τη διεθνή γραμματεία συντονισμού έχει από το έτος 2001 το Centro National da Cultura στην Πορτογαλία. Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε 47 περιοχές της Ευρώπης, σε όλες δηλαδή τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού, κάτω από το σύνθημα Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά.

Κάθε χώρα αποφασίζει το θέμα του εορτασμού της, με γνώμονα πάντοτε την προβολή τόσο της τοπικής όσο και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό από το 1994. Για τη διετία 2001 - 2002 έχει επιλέξει θέμα με τίτλο Από τις ανταλλαγές των αγαθών στις συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, μουσεία κρατικά και ιδιωτικά, πολιτιστικούς φορείς, δήμους, εμπορικούς οίκους και οικονομικά περιοδικά θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις, διαλέξεις, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις σε 40 σημεία της χώρας από το Κιλκίς μέχρι το Ρέθυμνο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Μυτιλήνη.

Ημερομηνία:

27/09/2002 - 29/09/2002

Τόπος:

  • Ελλάδα

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Έτος:

2002
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις