Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Μήνας ευαισθητοποίησης για την τέχνη πέρα από την όραση - Art Beyond Sight Awareness Month
Ο μήνας ευαισθητοποίησης για την τέχνη πέρα από την όραση, γιορτάζεται κάθε Οκτώβρη σε μουσεία και χώρους τέχνης σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης Art Education for the Blind (AEB), που εδρεύει στη Νέα Υόρκη (www.artbeyondsight.org). Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει για δεύτερη φορά στο θεσμό αυτό, που σκοπό έχει να κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης και να συμβάλλει στον οπτικό αλφαβητισμό.

Είναι γεγονός ότι τα άτομα που είναι τυφλά ή με χαμηλή όραση έχουν περιορισμένες δυνατότητες να απολαύσουν μια επίσκεψη σε μουσείο. Όμως, μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένα προγράμματα και ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, η επίσκεψη στο μουσείο και η επαφή με την τέχνη μπορεί να τους προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη: δημιουργία νοητικών εικόνων, ανάπτυξη γλωσσικών και απτικών δεξιοτήτων, καλλιέργεια κριτικών ικανοτήτων, αυτοπεποίθηση, ευκαιρίες συνεργατικής μάθησης σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον. Η γνωριμία με πολιτιστικά αγαθά, που συνήθως είναι προσβάσιμα μόνο οπτικά και η καλλιτεχνική εκπαίδευση βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να ξεπεράσουν κοινωνικά εμπόδια και να απολαύσουν μια πιο ποιοτική ζωή.

Απτικές ξεναγήσεις
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθόλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, συμμετέχει στο μήνα ευαισθητοποίησης για την τέχνη πέρα από την όραση με απτικές ξεναγήσεις για άτομα τυφλά ή με χαμηλή όραση σε επιλεγμένα εκθέματα της Συλλογής Γλυπτών και σε αντίγραφα της Συλλογής Αγγείων.

Ελεύθερη είσοδος για τους συμμετέχοντες.
Δήλωση συμμετοχής για οργανωμένες ομάδες (άνω των 5 ατόμων) στα τηλέφωνα: 210 8217724, 210 8217717
Δευτέρα - Παρασκευή 09:30-14:00

Ημερομηνία:

01/10/2007 - 31/10/2007

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Δέσποινα Καλεσοπούλου

Ετικέτες:

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις