Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ημερίδα ενημέρωσης Θ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με θέμα "Έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση πυρκαγιών με σκοπό την προστασία χώρων πολιτισμού. Το πρόγραμμα FIRESENSE."
Σας ενημερώνουμε ότι η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια της ενημέρωσης για την πορεία του ερευνητικού προγράμματος πυρανίχνευσης FIRESENSE, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων και των πιθανών χρηστών, με θέμα «Έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση πυρκαγιών με σκοπό την προστασία χώρων πολιτισμού. Το πρόγραμμα FIRESENSE».
Το FIRESENSE Project: Protection of Cultural Heritage “Fire Detection and Management through a Multi-Sensor Network for the Protection of Cultural Heritage Areas from the Risk of Fire and Extreme Weather Conditions”, υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 7th European Framework Programme, 2009-2012 και αφορά στην πρόληψη πυρκαγιών σε μνημεία, αλλά και πολιτιστικούς - αρχαιολογικούς χώρους, μέσω αισθητήρων καπνού και με την παρακολούθηση των χώρων και των μνημείων με κάμερες.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση του προγράμματος και του συστήματος, όπως αυτό υλοποιήθηκε πιλοτικά για το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Καβίρων, στη Θήβα.
Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσίαση βίντεο και επίδειξη του συστήματος στους παριστάμενους και διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων, αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης», 10.00π.μ. -14.30 μ.μ.

Ημερομηνία:

24/01/2013 - 24/01/2013

Τόπος:

  • Ελλάδα

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Ετικέτες:

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις