Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Λόγια της πλώρης
Κύκλος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για μαθητές 10 - 18 ετών. Εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών τον Αύγουστο 1995 και αφορούσε στην ιστορία των Οινουσσών και τη μακροχρόνια ναυτική τους παράδοση. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών το οποίο ανέλαβε τη λειτουργία του μετά την πιλοτική εφαρμογή.

Κατά την πρώτη εφαρμογή το πρόγραμμα διήρκεσε έξι ημέρες.Συμμετείχαν νέοι ηλικίας 10 - 14 ετών που δεν κατοικούν στις Οινούσσες αλλά έλκουν την καταγωγή τους από το νησί. Για την παρουσίαση του προγράμματος σχεδιάστηκε μουσειοσκευή με τη μορφή ναυτικού μπαούλου που περιέχει ενημερωτικούς πίνακες μοντέλα ιστιοφόρων, χάρτες, πορτολάνους, ναυτικούς κόμπους εργαλεία καραβομαραγκών κ.α.
Τα εργαστήρια δραστηριοτήτων (πλοιογραφία, δέσιμο ναυτικών κόμπων, κατασκευή ξύλινου μοντέλου ιστιοφόρου) λειτούργησαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στο μουσείο. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα τους κανόνες ναυσιπλοΐας παρουσιάστηκαν στο λιμάνι των Οινουσσών. Κατακλείδα του προγράμματος ήταν το εκπαιδευτικό παιχνίδι βιωματικής προσέγγισης «Μια μέρα στο ιστιοφόρο Αρχάγγελος».Χρηματοδότης: ΥΠΟΠΑΙΘ

Ημερομηνία:

01/01/1995 - 31/12/1995

Τόπος:

  • Ελλάδα

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: +30 210 3310474
Φαξ: +30 210 3801840
Email: tepe.dmeep@culture.gr

Ετικέτες:

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις