Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Κώστας Τσόκλης - Αναδρομική
Για την έκθεση του Κώστα Τσόκλη τα προγράμματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιλάμβαναν ξενάγηση στην έκθεση και εργαστήριο. Στο εργαστήριο, τα οπτικά και αισθητικά ερεθίσματα που προσέλαβαν τα παιδιά κατά την ξενάγηση διοχετεύτηκαν σε δικές τους εικόνες και κατασκευές μέσα από το παιχνίδι με διαφορετικά υλικά. Τα έργα των παιδιών καταγράφηκαν με τη βοήθεια βιντεοκάμερας.
Tα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους νέους των δύο μεγαλύτερων βαθμίδων (τάξεις γυμνασίου και λυκείου) περιλάμβαναν ξενάγηση και συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το έργο του Τσόκλη. Επίσης, μέσα από προβολές slides έγινε γνωριμία των μαθητών με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που μοιράζονται παρόμοιους προβληματισμούς.
Τα προγράμματα τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνοδεύτηκαν από ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια, τα οποία μπορεί να επεξεργασθεί ο μαθητής μόνος του ή μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Τα φυλλάδια αυτά περιέχουν επεξηγηματικά κείμενα μικρής έκτασης σχετικά με τις ενότητες της έκθεσης, επιλεγμένες φωτογραφίες έργων και ερωτήσεις για συζήτηση. Τα φυλλάδια της πρώτης βαθμίδας περιλάμβαναν επίσης χώρο για σχέδιο και ζωγραφική καθώς και ασήσεις-παιχνίδια. Η έκδοση των εκπαιδευτικών φυλλαδίων πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Alpha Ασφαλιστικής και της Alpha Private Bank, ενώ διατίθενται και προς πώληση από το πωλητήριο του μουσείου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της έκθεσης είχαν στόχο την κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα σε έναν παραδοσιακό ζωγραφικό πίνακα και τις μεταμορφώσεις που αυτός υφίσταται κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικότερα για το έργο του Τσόκλη, δόθηκε έμφαση στη χρήση πολλών διαφορετικών υλικών πάνω στο τελάρο, στον τρόπο που τα καθημερινά αντικείμενα αποκτούν ποιητική υπόσταση μέσα στο έργο του καλλιτέχνη, στη γενικότερη χρήση του χώρου και στην κατανόηση του όρου 'εγκατάσταση'.


Ημερομηνία:

01/11/2001 - 03/02/2002

Τόπος:

  • Ελλάδα

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις