Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Το Κάστρο της Μυτιλήνης
​Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 14ης Εφορείας Βυζ/νών Αρχαιοτήτων με θέμα το κάστρο της Μυτιλήνης ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1999. Σκοπός του ήταν η επαφή των πολιτών με τα μνημεία και η εξοικείωσή τους με αυτά. Το Κάστρο της Μυτιλήνης αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της πόλης και ενώ βρίσκεται μέσα σε αυτήν, ήταν ένας χώρος που αφορούσε τους επισκέπτες.
Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επεδίωξε να καλύψει την ανάγκη ένταξης στην καθημερινότητα της πόλης.Πραγματοποιείται μέσα στο Κάστρο και αποσκοπεί στην επαφή των μαθητών με το μνημείο και στη γνωριμία τους με αυτό. Με τη βοήθεια του αρχαιολόγου το Κάστρο γίνεται το μέσο για την κατανόηση της τοπικής ιστορίας, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο οργάνωσης μιας πόλης, το ρόλο του Κάστρου και τη σημερινή του αξία για τη σύγχρονη πόλη.
Η διαμόρφωση του προγράμματος προβλέπει τη δυνατότητα της ετήσιας επανάληψης των μαθητών, όπου κάθε χρονιά αναλύεται ένα διαφορετικά θέμα.

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "το Κάστρο της Μυτιλήνης"παρουσιάζεται από αρχαιολόγο,ο οποίος ύστερα από ραντεβού υποδέχεται τους μαθητές στην Κεντρική Πύλη. Με τη βοήθεια των κατόψεων της πόλης επιχειρείται μια εισαγωγή στον χώρο και την ιστορία του Κάστρου και της πόλης της Μυτιλήνης. Ακολουθεί η περιήγηση στο χώρο του Κάστρου. Δραστηριότητες οργανωμένες που στοχεύουν στην κατανόηση και αφομοίωση πληροφοριών του προγράμματος υλοποιούνται στο τέλος της περιήγησης, είτε από τον υπεύθυνο αρχαιολόγο είτε από τον εκπαιδευτικό βάσει των φυλλαδίων που μοιράζονται από την Εφορεία.

Ημερομηνία:

01/01/1999 -

Τόπος:

  • Μυτιλήνη, Λέσβου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Αθηνά-Χριστίνα Λούπου
Αρχαιολόγος
Τηλ: +30 2510 40135-6
Fax: +30 2510 40112

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 09:00-13:00
Χώρος λειτουργίας: Αρχαιολογικός χώρος Kάστρου Μυτιλήνης
Ηλικίες: Χωρίς περιορισμό​​

Έτος:

1999
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις