Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Κάτι μου θυμίζουν αυτά τα παιχνίδια…»
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄ Δημοτικού. Σκοπός του είναι η γνωριμία των παιδιών με το αρχαίο παιδικό παιχνίδι ως μέσο ψυχαγωγίας, άμιλλας και συναγωνισμού.

Αρχικά τα παιδιά αγγίζουν αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών και καλούνται να τα αναγνωρίσουν. Μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο συλλέγουν πληροφορίες για τα αρχαία παιχνίδια και τα συγκρίνουν με τα σημερινά. Διεξάγουν έρευνα στον εκθεσιακό χώρο με τη βοήθεια εκπαιδευτικών φυλλαδίων, αναζητούν αρχαία παιχνίδια που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες (π.χ. για μωρά, ατομικά, αθλητικά, κ.τ.λ.) και τα παρουσιάζουν. Στη συνέχεια, στην αίθουσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν να παίξουν ατομικά και ομαδικά αρχαία παιχνίδια, καθώς και ένα θεατρικό για να καταλάβουν πως κυλούσε η καθημερινή ζωή των μικρών παιδιών και των εφήβων της αρχαιότητας. Στο τέλος εκφράζουν τις εντυπώσεις τους και τα συμπεράσματά τους για τη διαχρονικότητα του παιχνιδιού.
Ο αριθμός των μαθητών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 20.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/02/2011 - 28/02/2011

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Νικολέττα Ξυδέα
Αρχαιολόγος
Τηλ: +30 210 8217724
Φαξ: +30 210 8230800
Email: dimosiessxeseis.eam@culture.gr

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Χώρος λειτουργίας: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Συλλογή Αγγείων, αίθουσα 56, ενότητα "Ο κόσμος του παιδιού"
Ηλικίες: Δ΄Τάξη Δημοτικού

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννοήσεως με τους υπεύθυνους του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.Τηλ.: 2108217717 και 2108217724.

Έτος:

2011
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις