Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Η Θεσσαλονίκη μας ταξιδεύει
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α′, Β′ Γυμνασίου κι έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα (90 λεπτά).
Τα παιδιά συναντούν έναν Αρχαιολόγο (Δάσκαλο σε Ρόλο) που θέλει να κάνει ένα οδοιπορικό στην αρχαία Θεσσαλονίκη και να βρει κάποιο άγαλμα. Οι οδηγίες που του έχουν δοθεί είναι πολύ συγκεκριμένες: πρέπει να μπει στην αρχαία πόλη από τη Χρυσή Πύλη και να απαντήσει σε 12 ερωτήσεις. Ζητά τη βοήθεια των μαθητών που σε ρόλο ερευνητών, εξερευνούν τις αίθουσες του Μουσείου και τον βοηθούν να βρει τον μυστήριο άνθρωπο.
Το πρόγραμμα το οποίο βασίζεται σε τεχνικές Εκπαιδευτικού Δράματος έχει ως σκοπό να εμπλέξει συναισθηματικά και διανοητικά τους μαθητές στη διαδικασία της ανακάλυψης του παρελθόντος, ώστε να γνωρίσουν την κοινωνική και πολιτική ζωή της αρχαίας Θεσσαλονίκης, να εξοικειωθούν με τα αντικείμενα της καθημερινής ζωής και λατρείας, να εκτιμήσουν την καλλιτεχνική αξία των αρχαίων αντικειμένων και να προβληματιστούν σχετικά με την επιστήμη της Αρχαιολογίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με το ιστορικό παρελθόν της πόλης της Θεσσαλονίκης, τη γνωριμία με την αρχαία τέχνη και την επιστήμη της αρχαιολογίας. Μέσα από αυτό το ταξίδι οι μαθητές ανακαλύπτουν ομοιότητες και διαφορές με τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

07/10/2008 -

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Χρήστος Γκατζόλης, Αρχαιολόγος
Τηλ. 2310 830538
Fax. 2310 861306
e-mail: info.amth@culture.gr

Βιβλιογραφία:

  • Ιουλία Βοκοτοπούλου, Οδηγός Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Αθήνα, 1996
  • Λαζάρου Αχιλλεύς, Το Βασίλειο των Μακεδόνων, η κυρίως Ελλάς και η Ρώμη, στο Ιστορία του Ελληνικού Έθνους ,τόμος Ε΄, 1974, 26-54

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 9:00-12:00 
Χώρος λειτουργίας: Αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Α.Μ.Θ., έκθεση "Θεσσαλονίκη" 
Ηλικίες: 11-14 ετών​​

Έτος:

2008
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις