Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αγαλματάκια Ακούνητα, Χαμογελαστά και Πολύχρωμα και Στην πόλη της Νίκης
Αγαλματάκια Ακούνητα,
Χαμογελαστά και Πολύχρωμα: Βασικός στόχος με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν την ύπαρξη και χρήση της πολυχρωμίας στην αρχαία ελληνική τέχνη, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα υλικό που εκτίθεται στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου
Στη πόλη της Νίκης:o
Η εικονογραφημένη ιστορία comics «Στην πόλη της νίκης» σχεδιάστηκε από τη ΛΓ΄ Ε.Π.Κ.Α. Πρέβεζας – Άρτας στο πλαίσιο του ενταγμένου στο Ε.Π. Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013, Έργου Εξοπλισμός Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης και έχει ήδη εφαρμοστεί επιτυχημένα κατά τις προηγούμενες σχολικές περιόδους. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης είναι διαθέσιμη η ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου βιβλίου, η οποία έχει εμπλουτισθεί με έξυπνα animation και παρουσιάζει τη Νικόπολη μέσα από μια ιστορία πρωτότυπη, πλασμένη ειδικά για το σκοπό αυτό. Η ανάγνωση της ιστορίας γίνεται από τους μαθητές ανά καρέ• τα καρέ αναπτύσσονται αυτοτελώς, απομονωμένα από το προηγούμενο και το επόμενο, αποκτώντας μια ιδιαίτερη δυναμική για την περαιτέρω παρουσίαση ή ανάλυσή τους. Παράλληλα, μέσα από σκίτσα εύκολα αναγνωρίσιμα επιτυγχάνεται η σύνδεση της ιστορίας «Στην πόλη της νίκης» με τα αντίστοιχα ευρήματα στις αίθουσες του μουσείου ή του αρχαιολογικού χώρου, όπου έχει προηγηθεί περιήγηση.
Τα Προγράμματα θα υλοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις αρμόδιες αρχαιολόγους Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα, στα τηλέφωνα. 26820-89890 και 26820-89892 (Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης). Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00 π.μ. με 3:00μ.μ.). Για τις σχολικές επισκέψεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αγαλματάκια Ακούνητα, Χαμογελαστά και Πολύχρωμα:
Συγκεκριμένα η εκπαιδευτική προσέγγιση περιλαμβάνει:
o Περιήγηση στο χώρο του Μουσείου εστιάζοντας στα αγάλματα και τα γλυπτά.
o Δημιουργικά παιχνίδια κίνησης – αυτοσχεδιασμούς, παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού.
o Εικαστικό εργαστήρι όπου οι μαθητές καλούνται να παίξουν με τα χρώματα και τις μορφές προκειμένου να κατανοήσουν την χρήση της πολυχρωμίας κατά την αρχαιότητα και να ζωγραφίσουν το δικό τους έργο.

Στη πόλη της Νίκης: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης είναι διαθέσιμη η ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου βιβλίου, η οποία έχει εμπλουτισθεί με έξυπνα animation και παρουσιάζει τη Νικόπολη μέσα από μια ιστορία πρωτότυπη, πλασμένη ειδικά για το σκοπό αυτό. Η ανάγνωση της ιστορίας γίνεται από τους μαθητές ανά καρέ• τα καρέ αναπτύσσονται αυτοτελώς, απομονωμένα από το προηγούμενο και το επόμενο, αποκτώντας μια ιδιαίτερη δυναμική για την περαιτέρω παρουσίαση ή ανάλυσή τους. Παράλληλα, μέσα από σκίτσα εύκολα αναγνωρίσιμα επιτυγχάνεται η σύνδεση της ιστορίας «Στην πόλη της νίκης» με τα αντίστοιχα ευρήματα στις αίθουσες του μουσείου ή του αρχαιολογικού χώρου, όπου έχει προηγηθεί περιήγηση.

Ημερομηνία:

01/09/2014 - 31/12/2015

Τόπος:

  • Νικόπολη, Πρέβεζας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Πολυξένη Μπάρκα, Γεωργία Πεταρούδα
Π.Ε. Αρχαιολογοι
Τηλέφωνο: +30 26820 89 890
Φαξ: +30 26820 89 891
Email: efapre@culture.gr

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη
Χώρος λειτουργίας: Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
Ηλικίες: Δημοτικό-Γυμνάσιο​​

Έτος:

2014
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις