Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


"Φύση και Μινωικός Πολιτισμός"
Πρόγραμμα σε συνεργασία με σχολεία των Δήμων Τυμπακίου και Ζαρού, σχετικά με την άμεση σχέση και επίδραση της Φύσης στην ανάπτυξη του Μινωικού Πολιτισμού και αντίστροφα, τον σεβασμό των μινωιτών προς τη Φύση, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα διασωθέντα μνημεία, εικονογράφηση, λατρείες, καλλιέργειες, κ.ά. στοιχεία της καθημερινής ζωής, που αποκαλύπτονται με τις αρχαιολογικές έρευνες.
Προγραμματίζονται:
Διαλέξεις στα σχολεία με παρουσίαση διαφανειών και συζήτηση.
Εκδρομές σε επιλεγμένους χώρους (Φαιστό, Αγ. Τριάδα, Κομμό, Μάταλα), παρουσίαση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των θέσεων, συζήτηση με τα παιδιά, και σχεδιαστική ή γραπτή απόδοση των εντυπώσεων τους.
Έκδοση ειδικού εντύπου με έγχρωμη απεικόνιση των σημαντικών θεμάτων που θα παρουσιαστούν, σχεδιαγράμματα και αναπαραστάσεις που θα δημιουργηθούν ειδικά για το πρόγραμμα και θα μοιραστούν στα σχολεία. Το πρόγραμμα προβλέπεται να επαναληφθεί και τον επόμενο χρόνο με τα ίδια παιδιά, ύστερα από συνεξέταση με τους καθηγητές της αφομοίωσης ύλης, ώστε να επιτευχθεί βαθύτερη κατανόηση και γνώση του θέματος.
Πραγματοποιείται στη Δυτική Μεσαρά (Φαιστός, Δήμος Τυμπακίου, Δήμος Ζαρού), στο διάστημα Απρίλιος-Μάιος '99/Σεπτέμβριος-Νοέμβριος '99. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11,14,17 ετών.

Ημερομηνία:

01/05/2002 -

Τόπος:

  • Ελλάδα

Είδος Προγράμματος:

Ελληνικό/συνεργασία
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις