Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ανάδειξη Παλαιοκάστρου Καστελλορίζου
Σκοπός του προγράμματος είναι η αποκατάσταση φθορών του μνημείου και η μελλοντική ανάδειξή του ως κύριου επισκέψιμου χώρου του Καστελλορίζου.

Το Παλαιόκαστρο Καστελλορίζου αποτελεί το κύριο οχυρωματικό έργο του νησιού, με εξωτερικό περίβολο ενισχυμένο με πύργους, εσωτερικό ισόδομο πύργο και πλήθος δεξαμενών για τη συλλογή νερού. Οικοδομήθηκε στην ελληνιστική περίοδο, την εποχή της ροδιακής κυριαρχίας του νησιού, όπως μαρτυρούν εντοιχισμένες επιγραφές ροδίων αξιωματούχων/επιστατών. Μεταγενέστερες επισκευές στην τοιχοδομία μαρτυρούν τη συνεχή χρήση ως την ιπποτοκρατία. Το 19ο αι. χρονολογούνται οι οικίες και οι εκκλησίες στο εσωτερικό του.
Λόγω προβλημάτων στατικότητας του περιβόλου, η ΚΒ Εφορεία με χρηματοδότηση του Υπουργείου Αιγαίου προχώρησε στην τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση του μνημείου, με σκοπό τη συνέχιση του προγράμματος με εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών που έχει υποστεί και μελέτης ανάδειξης του χώρου, ώστε να καταστεί κύριος πόλος έλξης των επισκεπτών του νησιού.

Χρηματοδότης: Yπουργείο Αιγαίου

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/01/2000 -

Τόπος:

  • Καστελόριζο, Δωδεκανήσου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Καλλιόπη Μπαϊράμη
Αρχαιολόγος
Τηλ: +30 2410 75674
Fax: +30 2410 30688
e-mail: kbepka@culture.gr

Βιβλιογραφία:

  • Ashton N., Ancient Megisti.The forgotten Kastellorizo, ------------, 1995

Ετικέτες:

Έτος:

2000

Είδος Προγράμματος:

Ελληνικό/συνεργασία
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις