Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


“Έργα Σαμαρά, Σούμαν και Ντβόρζακ’’ από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

​Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης επιστρέφει στη φιλόξενη Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ένα ενδιαφέρον και πολυποίκιλο πρόγραμμα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα έργο του γνωστού Θεσσαλονικιού συνθέτη Χρήστου Σαμαρά, που πραγματεύεται τον Νόστο, ένα από τα κυρίαρχα συναισθήματα της ιστορικής πορείας των Ελλήνων, με τον τρόπο που το περιέγραψαν ο Όμηρος και ο Σεφέρης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει το ‘Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε λα ελάσσονα’ του Σούμαν, ένα έργο μάλλον αινιγματικό και αρκετά καινοτόμο για την εποχή του, που μαζί με τη ‘Συμφωνία του Ρήνου’ αποτελούν μία ευχάριστη συναισθηματική παρένθεση του μεγάλου συνθέτη από τη μάχη με τους εσωτερικούς του δαίμονες. Στο μόνο κοντσέρτο για τσέλο που έγραψε ο μεγάλος συνθέτης δίνει έναν ασυνήθιστα κυρίαρχο ρόλο στο σολίστα και του προσφέρει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει με άνεση τις αρετές του. Ο Αστέριος Πούφτης θα μας ταξιδέψει με τους ήχους αυτού του πλούσιου συναισθηματικά έργου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ‘Έκτη Συμφωνία’ του Ντβόρζακ. Η συμφωνία αυτή ουσιαστικά καταξίωσε διεθνώς τον κορυφαίο Τσέχο ρομαντικό και απέδειξε την αξιοθαύμαστη ευελιξία της γραφής του.

Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας
Βιολοντσέλο: Αστέριος Πούφτης


Πρόγραμμα:
Χρήστος Σαμαράς: Νόστος Ι                                                                
Ρόμπερτ Σούμαν: Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 129              
Αντονίν Ντβόρζακ: Συμφωνία αρ.6 σε ρε μείζονα, έργο 60, Β.112

Ημερομηνία:

04/10/2016 - 08/10/2016

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20:30
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.​

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις