Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Το παιδί με το Κοχύλι - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

​​Δύο εκδηλώσεις για τον Τρίτωνα

Στις 9 και 12 Νοεμβρίου, ημέρες Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης υποδέχεται πανηγυρικά την επιστροφή του αγάλματος του μικρού Τρίτωνα στον αύλειο χώρο του μετά από τριάντα χρόνια απουσίας. 
 
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 21.00, το κοινό της πόλης θα απολαύσει το μουσικό παραμύθι «Το παιδί και το κοχύλι», το οποίο δημιουργήθηκε από τη συγγραφέα κ. Βασιλική Χαρίση και θα παρουσιαστεί από το Σύνολο με Άρπες  «PerHarps» -τάξη άρπας Κ.Ω.Θ. της καθηγήτριας κ. Κατερίνας Κίτσου-, με αφηγητή τον κ. Άκη Λαλούση, βαρύτονο-καθηγητή Μελοδραματικής Κ.Ω.Θ.- και συντελεστές τους κ. Ματούλα Χατζή, φλογέρα -καθηγήτρια φλάουτου Κ.Ω.Θ-, Νταβίνα Φλωρεντίν, κρουστά και Βασιλική Φράγκου, Βασιλίνα Αρβανιτίδου, τραγούδι -τάξη μονωδίας της καθηγήτριας Κ.Ω.Θ. κ. Νάντιας Φιόρου-. Τα σκηνικά της παράστασης επιμελείται η κ. Νάντια Φιόρου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια, τις μεταγραφές και το συντονισμό  έχει η κ. Κατερίνα Κίτσου. 
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ιστορικός-διοικητικός υπάλληλος Κ.Ω.Θ., με την ομιλία του για τις περιπέτειες του Τρίτωνα.

 
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016,  στις 20.00  θα τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι κ. Βασίλειος Κολώνας, καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Α.Π.Θ. Ο κ.Κολώνας θα αναφερθεί στην ιστορία του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κ.Ω.Θ. Στη συνέχεια, ο κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, θα ομιλήσει για τα αγάλματα που κοσμούν τον αύλειο χώρο του Κ.Ω.Θ. και ιδιαίτερα το άγαλμα του Τρίτωνα.
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ιστορικός-διοικητικός υπάλληλος Κ.Ω.Θ.,   θα αναφερθεί με την ομιλία του στην επιστροφή του Τρίτωνα στον αρχικό του χώρο. 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Ορχήστρα Εφήβων του Κ.Ω.Θ. με επιλεγμένα έργα από τη μουσική του παγκόσμιου ρεπερτορίου, υπό τη Διεύθυνση του καθηγητή και μαέστρου, κ. Δημοσθένη Φωτιάδη.

 

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ημερομηνία:

01/11/2016 - 12/11/2016

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις