Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Από την Ανακασιά στα σχολεία του Δήμου Βόλου: οι μαθητές του Δημοτικού υποδέχονται το Θεόφιλο Χατζημιχαήλ»

Η εκπαιδευτική δράση σχεδιάστηκε για τις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου , με αντικείμενο τον φιλοτεχνημένο από το Θεόφιλο  ζωγραφικό διάκοσμο της Οικίας Κοντού («Μουσείο Θεόφιλου») στην Ανακασιά του Πηλίου και με γενικότερους στόχους αφενός μεν τη διεύρυνση της πρόσβασης στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά, αφετέρου δε τη «μύηση» των μαθητών στην ερμηνεία και αποτίμηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συμφωνία με σύγχρονα προγράμματα αισθητικής αγωγής (π.χ. Harvard Project Zero), ως βασικοί εκπαιδευτικοί στόχοι της δράσης ορίστηκαν η προαγωγή της παρατήρησης και της συζήτησης, η διερεύνηση πολλαπλών δυνατών ερμηνειών, η παραγωγή ιδεών και η ενεργοποίηση της φαντασίας. 

Το εκπαιδευτικό πακέτο που διανέμεται στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόλου περιλαμβάνει τα υλικά για την κατασκευή, από τα ίδια τα παιδιά και με παιγνιώδη τρόπο, αφίσας που μπορεί να αναρτηθεί στη τάξη, καθώς και συνοδευτικό φυλλάδιο για τον εκπαιδευτικό με πληροφορίες και προτεινόμενες περαιτέρω δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, το εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτόνομα είτε ως προπαρασκευαστικό μίας επίσκεψης στο νεώτερο μνημείο και προσφέρεται για αξιοποίηση σε πολλαπλούς άξονες.

Ημερομηνία:

01/01/2015 -

Τόπος:

  • Ελλάδα

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Ολυμπία Πεπεράκη
ΠΕ Αρχαιολόγων - Ιστορικών Τέχνης
Τηλέφωνο: +30 24210 36 987
Φαξ: +30 24210 36 987

Email: opeperaki@culture.gr

Ετικέτες:

Έτος:

2015
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις