Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Μοναδικά εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης» – «Αέναος λάμψη. Χρυσά στεφάνια και διαδήματα από τις αρχαίες νεκροπόλεις της Μυτιλήνης»

​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης υπό τον γενικό τίτλο «Μοναδικά εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης», την οποία εγκαινίασε στις 20 Μαρτίου 2016, θα παρουσιάσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στις 20:00, στο Νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, το τέταρτο αρχαιολογικό εύρημα αυτής της σειράς εκδηλώσεων.
Επιλέχθηκε και παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα χρυσό στεφάνι ελιάς του δεύτερου μισού του 3ου αι. π.Χ., το οποίο παραδόθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης το 2002, καθώς και ένα μοναδικής τέχνης χρυσό διάδημα, του τελευταίου τετάρτου του 4ου αι. π.Χ.
Θα πραγματοποιηθούν δύο σύντομες εισηγήσεις από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Δρ Παύλο Τριανταφυλλίδη με τίτλο: «Χρυσοδαίδαλτα: ο χρυσός στην αρχαία ελληνική τέχνη» και από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Δρ Γιάννη Κουρτζέλλη, με τίτλο: «Αέναος λάμψη. Χρυσά στεφάνια και διαδήματα από τις αρχαίες νεκροπόλεις της Μυτιλήνης».
Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τον καθηγητή βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, πρωτοψάλτη Βασίλειο Παπαδόπουλο. 

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

28/06/2017 - 28/06/2017

Ώρα Έναρξης:

20:00

Τόπος:

  • Μυτιλήνη, Λέσβου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Υπεύθυνος εκδήλωσης: Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις