Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αποκατάσταση της Ιπποτικής Πυροβολαρχίας του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου

Το έργο «Αποκατάσταση της Ιπποτικής Πυροβολαρχίας του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου» εκτελέστηκε με αυτεπιστασία, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ε.Π. "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου"), με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 1/12/2010 – 30/9/2015 και προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, με επίβλεψη της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων στα Μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου (του πρώην Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων).

Οι εργασίες είχαν ως στόχο να αποδοθεί στο κοινό  ο μεσαιωνικός προμαχώνας ως επισκέψιμο μνημειακό συγκρότημα, και ως αναπόσπαστο λειτουργικό τμήμα του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου. Έγινε ανακατασκευή της στοάς της ιπποτικής πυροβολαρχίας, με παράλληλη αποκατάσταση  της διάταξης του μεσαιωνικού πηγαδιού και του γωνιακού ΒΑ πυργίσκου, συντηρήσεις και επισκευές των υφισταμένων τμημάτων λιθοδομών της ιπποτοκρατίας και της ιταλοκρατίας, κατασκευή λαξευτής λιθοδομής και θολοδομίας, επιστρώσεις εσωτερικών και υπαίθριων χώρων με χωμάτινης υφής χυτά και βοτσαλωτά δάπεδα, αντικατάσταση των δύο ξύλινων δωμάτων και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.   

  Με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν θα παραδόθηκε ο μεσαιωνικός προμαχώνας στερεωμένος –αποκατεστημένος ως επισκέψιμο μνημείο, ενταγμένο στο φυσικό και αρχαιολογικό περιβάλλον ως αναπόσπαστο λειτουργικό τμήμα του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου


Χρηματοδότης: Υπουργείο Πολιτισμο​ύ και Αθλητισμού

Εντάσσεται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου", ΕΣΠΑ 2007-2013

Έταιρος: Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης Έργων στα Μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ​

Ημερομηνία:

01/12/2010 - 30/09/2015

Τόπος:

  • Ρόδος, Δωδεκανήσου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Εταίροι:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Ιωάννης Κίζης
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Αικατερίνη Μανούσου-Ντέλλα
Αρχιτέκτων Μηχανικός, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα:

Αρχαιότητες

Ετικέτες:

Έτος:

2010
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις