Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2015. «Ταφικά μνημεία με ζωγραφιές και χρώματα»

​Στο πλάσιο της δράσης Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές οργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Μακεδονικό Τάφο ΙΙΙ του Αγίου Αθανασίου, που απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων της Α' βαθμιας εκπαίδευσης. 

Περιλαμβάνει προβολή παρουσίασης στον χώρο του σχολείου με θέμα τους μακεδονικούς τάφους και την αρχαία ζωγραφική. Η παρουσίαση επικεντρώνεται στα αρχιτεκτονικά  χαρακτηριστικά των μακεδονικών τάφων καθώς και στα  στοιχεία του εσωτερικού τους (κλίνες, θρόνους κ.ά.) με παράλληλη αναφορά στα έθιμα ταφής (ενταφιασμός και καύση, κτέριση  νεκρών κ.α.). Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην αρχαία ελληνική ζωγραφική και τη συμβολή των παραστάσεων από τους μακεδονικούς τάφους που συμπληρώνει τα γνωστά από τις πηγές στοιχεία. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με την προβολή ολιγόλεπτου ντοκιμαντέρ για το μνημείο του Αγίου Αθανασίου, παραγωγής της ΕΦΑΠΕΘ και της αρχαιολόγου κ. Ε. Στούμπου.

Ακολουθεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, σύντομη στάση στο μακεδονικό τάφο με την ιωνική πρόσοψη και ξενάγηση στον τάφο ΙΙΙ. 

Ημερομηνία:

05/05/2015 - 05/05/2015

Τόπος:

  • Άγιος Αθανάσιος , Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Χριστίνα Μουσταντάμη, Άννα Παντή

(τεχνική υποστήριξη: Κωνσταντίνος Γκαδρής, Ιωάννης Νιαούρης, Χαράλαμπος Τσαγγαλίδης).

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Ετικέτες:

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2015
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις