Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016. "Αρχαία Λητή-Δερβένι. Από την ανασκαφή στο Μουσείο."

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας  Μουσείων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκπαιδευτική δράση στον Μακεδονικό Τάφο του Μακρίδη Μπέη στο Δερβένι Θεσσαλονίκης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η δράση απευθύνεται  σε μαθητές των τελευταίων τάξεων της Α' βάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, το πρώτο στον αρχαιολογικό χώρο του μακεδονικού τάφου του Μακρίδη Μπέη και το δεύτερο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Αρχικά οι μαθητές θα μεταβούν στο μνημείο και θα ενημερωθούν για την ιστορία της ανασκαφής και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, τη σημασία των συγκεκριμένων ταφικών μνημείων και τα βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους και τέλος την ανασκαφική έρευνα στη νεκρόπολη του Δερβενίου και στη γύρω περιοχή, από όπου αντλούνται στοιχεία για συμπληρωθεί η ιστορία της αρχαίας Λητής.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα μεταφερθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να δουν από κοντά τα κτερίσματα των τάφων του Δερβενίου ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν ο διάσημος κρατήρας και ο πάπυρος του Δερβενίου.

Ημερομηνία:

18/05/2016 - 18/05/2016

Ώρα Έναρξης:

9:00

Τόπος:

  • Δερβένι, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Χριστίνα Μουσταντάμη

Άννα Παντή

​2310 801402

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Ετικέτες:

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις