Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016. "Πολιτικές ανεκτικότητας στο Βυζάντιο, με αφορμή την Έπαυλη του Παλαιοκάστρου"

Στο πλαίσιο της δράσης "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς", η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Π​ολιτικές ανεκτικότητας στο Βυζάντιο, με αφορμή την Έπαυλη του Παλαιοκάστρου». 

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες, μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ωραιοκάστρου, με σκοπό την εξοικείωση των ηλικιωμένων που κατοικούν σε αυτό το αστικό προάστειο, με τον αρχαιολογικό χώρο που αναπτύσσεται ανάμεσα στα σπίτια τους. Υπό το πρίσμα του θεματικού άξονα «Βία και ανεκτικότητα» και με αφορμή την αναγνώσιμη στα αρχαιολογικά στρώματα βίαιη καταστροφή του πρωτοβυζαντινού συγκροτήματος της Έπαυλης από πυρκαγιά που αποδόθηκε σε επιδρομές αβαροσλαβικών φύλων, αλλά και την επακόλουθη αναδόμησή του, θα επιχειρηθεί η παρουσίαση των επιδρομών που δέχθηκε η ενδοχώρα της Θεσσαλονίκης τον 7ο αι. μ.Χ. μέσα από τις περιγραφές της Δεύτερης Συλλογής Θαυμάτων του αγίου Δημητρίου. Παράλληλα θα συζητηθεί ο χαρακτήρας των επιδρομών αυτών, αλλά και οι πολιτικές ανεκτικότητας που κατόπιν ανέπτυξε η βυζαντινή αυτοκρατορία για την αντιμετώπιση και ένταξη «βάρβαρων» πληθυσμών. ​

Ημερομηνία:

23/09/2016 - 23/09/2016

Ώρα Έναρξης:

9:00

Τόπος:

  • Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Έτος:

2016