Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ένας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια

            Με αφορμή έναν «φορμίσκο», ένα σακουλάκι γεμάτο παιχνίδια, οι μαθητές – τόσο του δημοτικού όσο και του γυμνασίου – διασκεδάζουν γνωρίζοντας μέσω ηλεκτρονικής προβολής (Powerpoint), τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα μικρά παιδιά- αλλά και οι ενήλικες- στην αρχαιότητα.

Στη θεματική περιήγηση που ακολουθεί στο μουσείο, εντοπίζονται τα αρχαία και βυζαντινά παιχνίδια. Είναι παιχνίδια που παίζουν και τα ίδια με τους φίλους τους στο σχολείο ή το πάρκο. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και στηρίζεται στην άμεση συμμετοχή των παιδιών στα παιχνίδια που παρουσιάζονται και τα οποία «ξαναζωντανεύουν» μέσω της μίμησης.

Έπειτα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι μαθητές φτιάχνουν με πηλό αρχαία παιχνίδια (χελωνάκια), τα βάζουν μέσα σε τσόχινο σακουλάκι (φορμίσκο) και τα παίρνουν μαζί τους.

Κατά την αποχώρηση, δίνονται στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς αναμνηστικά έντυπα με πληροφοριακό υλικό για τα αρχαία παιχνίδια του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και έντυπες τρίλιζες, για να παίζουν αφού φύγουν από το μουσείο. Τέλος, συμπληρώνουν έντυπο αξιολόγησης του προγράμματος.​

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/10/2016 -

Τόπος:

  • Λάρισα, Λαρίσης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Επιστημονικός υπεύθυνος:

Τσιάκα Ασημίνα (τηλ. 2413508239, e-mail: atsiaka@culture.gr)

Ετικέτες:

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις