Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διεθνής Ημερίδα στο Μουσείο Ακρόπολης «Με το βλέμμα του κατακτητή: η Αθήνα στις φωτογραφίες των Γερμανών στρατιωτών»
Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει διεθνή ημερίδα με τίτλο «Με το βλέμμα του κατακτητή: η Αθήνα στις φωτογραφίες των Γερμανών στρατιωτών» σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού την Παρασκευή 12 Απρίλιου 2019,  στο Μουσείο Ακρόπολης.
 
Διακεκριμένοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επιχειρήσουν να αναδείξουν πτυχές ενός μέχρι πρόσφατα εντελώς άγνωστου υλικού που είναι οι επαγγελματικές και ερασιτεχνικές φωτογραφίες των Γερμανών στρατιωτών την περίοδο της Κατοχής. Οι ανακοινώσεις εστιάζουν στον ρόλο της προπαγάνδας, στον έλεγχο της δημιουργίας δημόσιων και ιδιωτικών εικόνων, στη συμβολή του υλικού αυτού στην ιστορική έρευνα και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση της συλλογικής ιστορικής μνήμης.
  
Η διεθνής ημερίδα πραγματοποιείται ως παράλληλη εκδήλωση της έκθεσης της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Με το βλέμμα του κατακτητή: η Αθήνα της Κατοχής στη φωτογραφική συλλογή του Βύρωνα Μήτου», στο Φετιχιέ Τζαμί, αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς (έως 30 Ιουνίου 2019).
 
H διεθνής ημερίδα χρηματοδοτείται από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Ημερομηνία:

12/04/2019 - 12/04/2019

Ώρα Έναρξης:

09:30 - 17:30

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Ώρες διεξαγωγής της ημερίδας 9.30 – 17.30.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού​

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2019

Εκθέσεις:

Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις