Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο. Από τους Πρώιμους Ιστορικούς Χρόνους έως και την Ύστερη Αρχαιότητα (11ος αι. π.Χ. - 6ος αι. μ.Χ.)»

​​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας προσκαλεί στο διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο. Από τους Πρώιμους Ιστορικούς Χρόνους έως και την Ύστερη Αρχαιότητα (11ος αι. π.Χ. - 6ος αι. μ.Χ.)», το οποίο θα διεξαχθεί στη Λήμνο, στο Συνεδριακό Κέντρο του Varos Village από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου (11/9/2019 και ώρα 21.00) θα λήξει με τη μουσική εκδήλωση σε χώρο του ξενοδοχείου «Λόγια Μουσική της Πόλης. Ρωμηοί συνθέτες 17ος-20ος αι.». Συμμετέχουν οι: Στέφανος Πουριανός, Δώρα Πετρίδη, Ζήσης Γεωργαλιός και Γεώργιος Σπανοδήμος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (12/9/2019 και ώρα 21.00) θα λήξει με την μουσική εκδήλωση της όπερας "Σαπφώ", του Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ, με τους λυρικούς, μουσικούς καλλιτέχνες Μαρία Γαλάνη, Ρόζα Καπόν-Πουλημένου, Γιάννης Φίλιας, Μιχάλης Ψύρρας και Δημήτρης Σιγαλός. Στο πιάνο συνοδεύει ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Γιάκας, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής εκδήλωσης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της Πανσελήνου του Σεπτεμβρίου και με τη λήξη του συνεδρίου, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας ν. Λήμνου, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Έκτωρ. Ο Αγαπημένος των Θεών» της λημνιακής καταγωγής συγγραφέως Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου. από τη θεατρική ομάδα του Μ.Ε.Α.Σ. ΛΗΜΝΟΣ.

Η είσοδος θα είναι δυνατή με την επίδειξη στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου θεάτρου των εισιτηρίων που θα διανέμονται δωρεάν μετά την 5η Σεπτεμβρίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου, καθώς και από την θεατρική ομάδα του Μ.Ε.Α.Σ. ΛΗΜΝΟΣ.    

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στο εσωτερικό του θεάτρου καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης. Για τις ανωτέρω απαγορεύσεις θα ενημερώνεται το κοινό από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. 

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

11/09/2019 - 15/09/2019

Ώρα Έναρξης:

09:00

Τόπος:

  • Λήμνος, Λέσβου
  • Μύρινα Λήμνου, Λέσβου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Παύλος Τριανταφυλλίδης, ΠΕ Αρχαιολόγων ​

Θέμα:

Αρχαιότητες, Αρχιτεκτονική, Εκπαίδευση (γενικά), Εκπαίδευση και Έρευνα, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, Έρευνα (γενικά), Ευρωπαικά και Διεθνή Αναπτυξιακά Προγράμματα

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο. Από τους Πρώιμους Ιστορικούς Χρόνους έως και την Ύστερη Αρχαιότητα (11ος αι. π.Χ. - 6ος αι. μ.Χ.)». Λήμνος, Συνεδριακό Κέντρο του Varos Village (11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019)

Έτος:

2019