Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


"Τετάρτες στο Μουσείο - Αρχαιολογικές διαλέξεις": Διάλεξη της Katja Sporn, Διευθύντριας του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με θέμα​ «Ιερό Καλαποδίου Φθιώτιδας. Νέες έρευνες και προοπτικές»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων, υπό τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους. 

Προσκεκλημένη ομιλήτρια, την επόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, είναι ​η Katja Sporn, Διευθύντριας του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία θα μιλήσει με θέμα​ «Ιερό Καλαποδίου Φθιώτιδας. Νέες έρευνες και προοπτικές»​.

Το αρχαίο ιερό του Καλαποδίου βρίσκεται ​στα όρια των αρχαίων περιοχών της Φωκίδος, της Βοιωτίας και της ανατολικής Λοκρίδος​ και η ανασκαφική του διερεύνηση ξεκίνησε τηε δεκαετία του 1970. Έως τώρα έχουν βρεθεί τουλάχιστον δύο συγκροτήματα ναών, που χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή των μέσων της 2ης χιλιετίας π.Χ. έως τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική περίοδο. 
Η κα Κ. Sporn θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα αλλά και τις προοπτικές της έρευνας των τελευταίων χρόνων, η οποία επικεντρώθηκε στη διερεύνηση της διαρρύθμισης, της έκτασης και των υποδομών του ιερού και του άμεσου περιβάλλοντος των ναϊκών συγκροτημάτων.

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Φίλων ΑΜΘ – Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης​​​

Ημερομηνία:

15/01/2020 - 15/01/2020

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Αρχαιότητες, Ανασκαφές

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​​

Εκδήλωση: Διάλεξη της Katja Sporn, Διευθύντριας του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, με τίτλο «Ιερό Καλαποδίου Φθιώτιδας. Νέες έρευνες και προοπτικές»​

Ημέρα: 15 Ιανουαρίου 2020
Ώρα: 19:00​

Χώρος: ΑΜΘ, Αίθουσα Μ. Ανδρόνικος

Συνδιοργ​​άνωση: Σύνδεσμος Φίλων ΑΜΘ – Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης​​

Είσοδος ελεύθερη 

Έτος:

2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις