Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΕΣΠΑ 2021 - 2027: Ανάδειξη - Εκθεσιακή Περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά»

Θα π​​​ραγματοποιηθούν επεμβάσεις για τη λειτουργική ολοκλήρωση του συγκροτήματος του Παλατιού, την εξασφάλιση προσβασιμότητας και τη δημιουργία υποδομών εξυπηρέτησης κοινού, καθώς και την υλοποίηση του εκθεσιακού – ψηφιακού προγράμματος ανάδειξης του Παλατιού, προκειμένου να καταστεί αναγνώσιμο ως προς τη μορφή και τη λειτουργία του ένα βυζαντινό παλάτι, να προβληθεί η αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία του συγκροτήματος.
 
Το συγκρότημα του Παλατιού, ένα εμβληματικό μνημείο – τοπόσημο της περιοχής, θα αποδοθεί στους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ΑμεΑ, με πλήρως αναδεδειγμένους όλους τους χώρους του σε όλες τους τις διαστάσεις, με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, διασφαλίζοντας αφενός την προστασία του μνημείου και αφετέρου την εξατομικευμένη εμπειρία επίσκεψης των επισκεπτών. Το μνημείο θα αναδειχθεί με όλες τις ενέργειες πληροφόρησης και ενημέρωσης των επισκεπτών του και θα ενταχθεί στο δίκτυο των επισκέψιμων μνημείων του οργανωμένου Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης, η οποία έχει  ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Πελοπόννησος 2021 - 2027", ανέρχεται στο ποσό των 1.350.000,00€. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 28/06/2024.​​

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/01/2021 - 28/06/2024

Τόπος:

  • Μυστράς, Λακωνίας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Συγχρηματοδοτούμενα έργα, Πολιτιστική Διαχείριση

Ετικέτες:

Έτος:

2021

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις