Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


“ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve” Bασιλιάς της Κρήτης, του Wolfgang Amadeus Mozart

​Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται την παράσταση "ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve", Bασιλιάς της Κρήτης,​ του Wolfgang Amadeus Mozart, μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με το Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η όπερα παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά το 1781. Είναι η περίοδος πριν από την Επανάσταση του '21, κατά την οποία αναπτύσσεται στην Ευρώπη το κίνημα του φιλελληνισμού, το οποίο αρχικά εμπνέεται και τροφοδοτείται από το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για την ελληνική αρχαιότητα. Η μνήμη του μινωικού παρελθόντος διατηρήθηκε ζωντανή στο θεματολόγιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στην όπερα Ιδομενέας, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από τον μυθικό ήρωα της Κρήτης. Οι δημιουργίες αυτές ενίσχυσαν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τους υπόδουλους Έλληνες και την ιστορία τους και συνέβαλαν στη διεθνή απήχηση του αγώνα για ανεξαρτησία.

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 21.30, στον κήπο του Μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές της παράστασης και τη διάθεση των δελτίων εισόδου δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.cccc.gr/.../idomeneas%E2%80%A6-alla-breve-tou...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου λειτουργεί με εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19.

Ημερομηνία:

19/07/2021 - 19/07/2021

Ώρα Έναρξης:

21:30

Τόπος:

  • Ηράκλειο, Ηρακλείου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Μουσική

Ετικέτες:

Έτος:

2021
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις