Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: "Παίξτε τα λαλούμενα, βροντήξτε τα κουδούνια"

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειανάκης"- Κέντρο Εθνομουσικολογίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ασυνόδευτα παιδιά και εφήβους προσφυγικής προέλευσης.

Η ιδέα αντλείται από τη φετινή θεματική του Ελληνικού Τμήματος του ICOM με θέμα : «Η Δύναμη των Μουσείων» σε συνδυασμό με την επέτειο των 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή στην οποία είναι αφιερωμένο το σύνολο των δράσεων του Μουσείου για το τρέχον έτος με τίτλο: «Μουσική και προσφυγική ταυτότητα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Παίξτε τα λαλούμενα, βροντήξτε τα κουδούνια», θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2022 στο Μουσείο, από τις 10.00 έως τις 11.30, σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ):  «Ιατρική παρέμβαση- Medin».

Η δράση έχει ως στόχο την επικοινωνία μέσα από τον κοινό κώδικα της μουσικής, την  διερεύνηση χαρακτηριστικών στοιχείων του «γλεντιού» και την εισαγωγή σ' αυτό με το τραγούδι και τη χρήση απλών ιδιοφώνων μουσικών οργάνων (ζίλια, κουτάλια, κ.ά) καθώς και την διερεύνηση της χρήσης και του ρόλου τέτοιων οργάνων (κουδούνια) σε λαϊκά δρώμενα του κύκλου του χρόνου με ευρεία διάδοση.   ​

Ημερομηνία:

18/05/2022 - 18/05/2022

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Μουσεία, Μουσική, Νεώτερος Πολιτισμός, Εκπαίδευση (γενικά)

Ετικέτες:

Έτος:

2022