Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Το Φως της Μνήμης. Μίεζα, Αιγές, Οικουμένη. Λαμπαδηδρομία, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα

Η Γνώση είναι δύναμη, η μνήμη είναι το πολύτιμο νήμα της γνώσης που συνδέει το άτομο με την προσωπική του ιστορία, την οικογένεια, την ομάδα, την πατρίδα, το ανθρώπινο γένος, τον πολιτισμό. Η γνώση της μνήμης, η μνήμη της γνώσης είναι η δύναμη των μουσείων όπου η ομορφιά της τέχνης, η αρετή της προσπάθειας, η γοητεία της υπέρβασης γίνονται σχήματα, εικόνες και αντικείμενα που γεννούν συγκίνηση και μέθεξη και μπορούν να δείξουν τον τρόπο και τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο σε όσους είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να αφουγκραστούν την ιστορία τους….
Για την Ημαθία που θα έχει την χαρά να δει να ανασταίνεται επί τέλους η μνήμη των Αιγών, της βασιλικής Μητρόπολης των Μακεδόνων, στο νέο μουσείο που σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του η μέρα των μουσείων αποκτά φέτος ιδιαίτερη σημασία και έτσι αποφασίσαμε να την γιορτάσουμε όπως της ταιριάζει. 
Ειδικότερα, την Κυριακή 22 Μάϊου 2022 ενώνουμε γιορτές -την μέρα των μουσείων και τις «πράσινες πολιτιστικές διαδρομές»- και ενώνουμε δυνάμεις – η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ο Σύλλογος των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο «Σύλλογος Δρομέων Βέροιας», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, ο όμιλος «Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας», η «Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας», η «Εύξεινος Λέσχη Βέροιας» και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας– και γιορτάζουμε όπως οι αρχαίοι με μια μαραθώνια λαμπαδηδρομία 40 χιλιομέτρων, με μουσικές, χορούς και θεατρικά δρώμενα την μνήμη των Μακεδόνων που ξεκινώντας από αυτά τα χώματα άλλαξαν την ιστορία του κόσμου! Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Ημερομηνία:

22/05/2022 - 22/05/2022

Ώρα Έναρξης:

10:30

Τόπος:

  • Λευκάδια, Ημαθίας
  • Βέροια, Ημαθίας
  • Βεργίνα, Ημαθίας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Ετικέτες:

Έτος:

2022