Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022 - Δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας
​​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022, την πανελλήνια επικοινωνιακή δράση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
Τη φετινή χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θέτει στο επίκεντρο του εορτασμού το μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας και διοργανώνει δράσεις υπό τον γενικό τίτλο:
«Κάστρο Άρτας, ένας περίπατος στο χρόνο»
Το Κάστρο αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία της Άρτας και αδιάψευστο μάρτυρα της μακραίωνης ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στην πόλη αυτή από την αρχαιότητα έως τους νεώτερους χρόνους.
Οι δράσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και διαρθρώνονται ως εξής:
1. Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, ώρα 09:00 και 11:00
Θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τη συμμετοχή μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου Άρτας. Θα πραγματοποιηθεί σύντομη περιήγηση στον χώρο του Κάστρου, προκειμένου οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν το μνημείο και την ιστορία του.Θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εικαστικά εργαστήρια και δρώμενα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τα οποία θα συμβάλουν στην αφομοίωση της εμπειρίας και στην εξοικείωση των μικρών φίλων με το χώρο του Κάστρου και το φυτικό κόσμο που περιβάλλει.
2. Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ώρα 09:00
Θα επαναληφθεί η εκπαιδευτική δράση σε μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.
3. Σάββατο 28καιΚυριακή 29 Μαΐου 2022, ώρα 11:00
Περιήγηση για το ευρύ κοινό στο μνημείο και την ιστορία του. Αρχαιολόγοι και μηχανικοί της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας θα παρουσιάσουν την ιστορική διαδρομή του Κάστρου, τα νεώτερα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις εργασίες που υλοποιεί η Εφορεία, στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης του μνημείου.
Σημείο συνάντησης: κεντρική πύλη Κάστρου.
Κατά τη διάρκεια των δράσεων, θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή του Covid-19.

Ημερομηνία:

26/05/2022 - 29/05/2022

Τόπος:

  • Αρτα, Άρτης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Τηλ. επικοινωνίας: 2681024636 (Β. Γαλάνη, εσωτ. 33)
facebook ΑρχαιολογικόΜουσείοΆρτας/Archaeological Museum of Arta
e-mail: efaart@culture.gr
http://efaart.gr 

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2022
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις