Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός κτηριακής υποδομής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης
​H Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στεγάζεται σε κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 55, στους πρόποδες του Λυκαβητού, στο Κολωνάκι. Πρόκειται για έργο του αρχιτέκτονα Γεώργιου Κοντολέοντα, κατασκευασμένο το 1934, αμιγές δείγμα του μοντέρνου κινήματος, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και σε ιδιοκτησία της σπουδαίας Ελληνίδας χορεύτριας, χορογράφου και καθηγήτριας χορού Κούλας Πράτσικα (1899-1984). Το κτήριο δωρίστηκε από την ίδια το 1973 στο Ελληνικό Δημόσιο, ανήκει πλέον και στεγάζει την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Το 1993 χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το ΥΠΠΟΑ με την Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/2501/61278 - ΦΕΚ: 900/Β/1993 (διόρθωση με το 224/Β/1994).
 
Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατ. Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων (ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ) είναι φορέας υλοποίησης της Πράξης «Sub. 3 Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός κτηριακής υποδομής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5200800) του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU).
 
Το έργο αφορά στην λειτουργική αναβάθμιση του κτηρίου της ΚΣΟΤ και προβλέπεται να  βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης στο τομέα της ορχηστικής τέχνης, με άμεσα θετικά αποτελέσματα στην κοινότητα των σπουδαστών χορού στην Ελλάδα.   Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης και εξυγίανσης του κτηρίου, με προσθήκη νέας αίθουσας χορού κατά τρόπο ώστε να αναδεικνύονται επαρκώς η αυθεντικότητα, ιστορικότητα και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Σχολής, η οποία αποτελεί και τη μοναδική Κρατική Σχολή της Χώρας.
 
Η Πράξη περιλαμβάνει 8 Υποέργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.785.666,68 ευρώ, που προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2025. 

Logo_Ellada_2_0.png

Ημερομηνία:

31/03/2023 - 31/12/2025

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Νεώτερος Πολιτισμός, Νεότερα μνημεία, Χορός, Αρχιτεκτονική

Ετικέτες:

Έτος:

2023

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις