Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αφηγείται την ιστορία του. Με τη δυναμική του παρελθόντος στοχεύοντας το μέλλον.»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο πλαίσιο ανάδειξης και προβολής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, διοργανώνει και προσκαλεί κοινό και φορείς σεημερίδα με τίτλο:

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αφηγείται την ιστορία του.

Με τη δυναμική του παρελθόντος στοχεύοντας το μέλλον.»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018, και κατά τις ώρες 16:00-21:30.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θεμελιώθηκε το 1992 και αποτελεί την έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το επιστέγασμα του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που συντελείται επί τριάντα και πλέον χρόνια στην Αιανή και σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

            Στον σύγχρονο εκθεσιακό χώρο του φιλοξενούνται αρχαιότητες της Αιανής και της ευρύτερης περιοχής, που αποτυπώνουν και αναδεικνύουν το ρόλο και την σημασία της αρχαίας πόλης, δίνοντας νέα διάσταση στην μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο το Μουσείο όλα αυτά τα χρόνια συντελείται ένα σημαντικότατο επιστημονικό έργο με την συντήρηση, μελέτη και δημοσίευση των αρχαιοτήτων που φυλάσσονται στις αποθήκες του, από τις ανασκαφές που διενεργεί η Εφορεία σε όλο τον νομό.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής και όχι μόνον κοινωνίας,καθώς μέσα από τις συνεχείς δράσεις του, με εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις και συνέδρια, αλλά και τη συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά μας και στέκει θεματοφύλακάς της. 

            Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί και να γνωστοποιηθεί στο επιστημονικό και ευρύ κοινό η ιστορία του Μουσείου μέσα από τους ίδιους τους εμπνευστές και δημιουργούς του: Δια ζώσης, από τους ίδιους τους ανθρώπους που κατέθεσαν και καταθέτουν χρόνια τώρα την ψυχή τους, φέροντας ταυτόχρονα και την ευθύνηολοκλήρωσης των εργασιών,καθώς και της ανάδειξης και προβολής του.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία από την κ. Γ. Καραμήτρου – Μεντεσίδη, ανασκαφέα της Αιανής και πρωτεργάτριατου Μουσείου, επίτιμη σήμερα Προϊσταμένη του ΥΠΠΟΑ, καθώς και εισηγήσειςή σύντομες παρεμβάσεις από φορείς και άτομα που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου - σημαντικού πολιτισμικού πυρήνα του τόπου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από όσους συμμετέχουν στην ολοκλήρωση των στόχων του, με όραμα για το μέλλον του. 

Παράλληλα, οπτικοακουστικό υλικό μεέκθεση φωτογραφίας αλλά και προβολή βίντεο, θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στην πολύχρονη διαδρομή του Μουσείου, ενώ οι ξεναγήσεις θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους θα το επισκεφθούν να μυηθούν στον πολιτιστικό πλούτο του.

Η Έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, μέχρι τα τέλη Απριλίου. 

 

 

 

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

30/03/2018 - 30/03/2018

Ώρα Έναρξης:

16:00

Τόπος:

  • Αιανή, Κοζάνης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις