Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«e-Archaeology νομού Κοζάνης»

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων,το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

«Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνηςσυμμετέχει στον εορτασμόμε μία δράση υπό τον γενικό τίτλο «e-Archaeology νομού Κοζάνης».

Προγραμματίζει, για την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 11:00, ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης για το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Στόχος της δράσης είναι η προσέγγιση μέσω του διαδικτύου και η ενημέρωση για τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, ενός κοινού που εμφανίζει δυσκολίες φυσικής πρόσβασης στους μουσειακούς χώρους της Εφορείας. Τα άτομα του Ειδικού Εργαστηρίου θα ξεναγηθούν on-line,μέσωSkype,σε ειδικά επιλεγμένα αντικείμενα της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, από την Προϊσταμένη της Εφορείας.

Παράλληλα, στο χώρο του Ειδικού Εργαστηρίου θα οργανωθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, από ομάδα αρχαιολόγων της Εφορείας και τους διδάσκοντες – υπεύθυνους του Κέντρου, που θα περιλαμβάνει αποτύπωση σε χαρτί ή στον πηλό, των εντυπώσεων που αποκόμισαν τα άτομα που παρακολούθησαν την ξενάγηση από την (δια)δικτυακήεπαφή τους με τον αρχαίο πολιτισμό του νομού Κοζάνης.

Η δράση συνδιοργανώνεται με τους παρακάτω φορείς:ΚΕΚΑΑμεΑΠ.Ε. Κοζάνης -  Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κοζάνης.

 

Ημερομηνία:

18/05/2018 - 18/05/2018

Ώρα Έναρξης:

11:00

Τόπος:

  • Κοζάνη, Κοζάνης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Αρετή Χονδρογιάννη - Μετόκη

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Πολιτιστική Διαχείριση, Αρχαιότητες

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 11:00,
ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης (Δημοκρατίας 8 Κοζάνη),
24610-26210
efakoz@culture.gr

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις