Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Η συμβολή του αέρα στην κεραμική»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός, την οποία διοργανώνει, από το 2008, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Η φετινή δράση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχει ως κεντρικό θέμα τον αέρα και τίτλο «Πνοές ανέμων», ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης και του δεσμού τους με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με το θέμα «Η συμβολή του αέρα στην κεραμική». Στόχος της είναι να καταδείξει τη συμβολή του αέρα στο ψήσιμο και το τελικό αποτέλεσμα στην επιφάνεια των πήλινων αγγείων των προϊστορικών και ιστορικών χρόνων, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να πλάσουν και οι ίδιοι πήλινα αγγεία.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού και με τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης.

Διοργανώνεται:

  • Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο Βελβεντού, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.
  • Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Η κατασκευή τροχήλατων αγγείων θα γίνει από τον κεραμοπλάστη Β. Βαρδακτσή. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Αιανής, το Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μεγδάνη, το 8ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.

 

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2018, θα είναι ελεύθερη.

 

Ημερομηνία:

18/10/2018 - 19/10/2018

Ώρα Έναρξης:

10:00 έως 14:00

Τόπος:

  • Αιανή, Κοζάνης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη

24610-98800

efakoz@culture.gr

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Ωρα έναρξης  10:00

efakoz@culture.gr

24610-98800

Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις