Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα:

 «Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν!»

 

Η έκθεση περιλαμβάνει 59 φωτογραφίες των έργων που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά, «μένοντας σπίτι», την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, στο πλαίσιο ψηφιακής δράσης που διοργάνωσε η Εφορεία.

            Τα έργα προέκυψαν μέσα από την διαδικτυακή επίσκεψη των παιδιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Δημιουργήθηκαν στα σπίτια τους, φωτογραφήθηκαν από τα ίδια και με τη βοήθεια των γονιών τους απεστάλησαν οι φωτογραφίες στην Εφορεία, προκειμένου να εκτεθούν, με τη λήξη της καραντίνας, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση.

Κατασκευάστηκαν με διάφορους τρόπους και διάφορα υλικά (π.χ. ζωγραφική σε χαρτί με ξυλομπογιές, μολύβι ή μαρκαδόρους, νερομπογιές, πηλό, πλαστελίνη, χάντρες pyssla, κολάζ με υλικά όπως όσπρια, μπαχαρικά, σπόρους, γλωσσοπίεστρα κ.ά.). Τα θέματα συμπεριλαμβάνουν αγγεία, ειδώλια, όπλα, κοσμήματα, εργαλεία, αλλά δεν λείπουν και οι αναπαραστάσεις θεμάτων από την καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα και οι αναπαραστάσεις και προσομοιώσεις ανασκαφών.

 

Στη διαδικτυακή αυτή δράση συμμετείχαν 57 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 13 ετών, με συνολικά 91 κατασκευές, που αποτυπώνονται σε 59 φωτογραφίες.

Τα παιδιά προέρχονται από την Αιανή, την Κοζάνη, τα Κοίλα, τον Κρόκο, τη Λευκόβρυση, την Πτολεμαΐδα και  τη Σιάτιστα, Π.Ε. Κοζάνης, ενώ μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρξαν και συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.​

Ημερομηνία:

20/07/2020 - 20/07/2020

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Αιανή, Κοζάνης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Πολιτισμός, Πολιτισμός και δημιουργία

Ετικέτες:

Έτος:

2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις