Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Νέα διεθνής διάκριση αναστηλωτικού έργου στη Ρόδο

​Μετά τα αναστηλωτικά έργα του Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης (1997) και λατρευτικών μνημείων της πόλης (2007), ανακοίνωση της Europa Nosta στις 5 Απριλίου 2017 απονέμει βραβείο για την αποκατάσταση του Προμαχώνα του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο.

Το ογκώδες μεσαιωνικό οχυρό βρίσκεται στα βορεια του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου από το οποίο το χωρίζει ρηχή τάφρος. Με τα μεγάλα τηλεβολα του προστάτευε το βόρειο τείχος της πόλης και το λιμάνι του Μαντρακιού. Κατά την πρόσφατη αναστήλωση, αποκαταστάθηκε εκ θεμελίων το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού μετώπου του προμαχώνα που είχε μερικώς καταρρεύσει, με το πυροβολείο και τα υπόγειά του, ενώ αναδείχθηκαν και τα λείψανα άγνωστης ως πρόσφατα προέκτασης της βόρειας πτέρυγας του Παλατιού.

Σήμερα, συντηρημένη, η μεγάλη πλατφόρμα του προμαχώνα, με ωφέλιμο εμβαδόν 1,5 στρέμμα, διατίθεται για πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας, ενώ η καταπληκτική θέα από το μνημείο προς το βόρειο άκρο της Ρόδου, το Παλάτι και το βόρειο τείχος της πόλης εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

Φωτογραφίες:

Τόπος:

  • Ρόδος, Δωδεκανήσου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Αρχαιότητες

Ημερομηνία Έκδοσης:

04/05/2017

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις