Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Κτιριακό συγκρότημα αποθηκών και εργαστηρίων Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) στη Νέα Ραιδεστό
Σύντομο ιστορικό του έργου :

Η σύμβαση του έργου υπογράφθηκε στις 04-12-2007. Ο Προϋπολογισμός κατασκευής έργου ανήλθε στο ποσό των 3.570.000,00 € (με Φ.Π.Α.).


Περιγραφή και χαρακτηριστικά του έργου:

Στη περιοχή της Νέας Ραιδεστού του νομού Θεσσαλονίκης, σε οικόπεδο εμβαδού 14.150,63 τετραγωνικών μέτρων, αναγέρθηκε το Συγκρότημα Αποθηκών και Εργαστηρίων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.).

Πρόκειται για μια κυρίως μεταλλική κατασκευή (με εξαίρεση τα κτίρια Τ1 και Τ2, τα οποία είναι κατασκευασμένα από συμβατική κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδερμα) η οποία θα περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους για σκηνικά, εργαστήρια κατασκευής σκηνικών του Κ.Θ.Β.Ε. καθώς και γραφειακούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα αποτελείται από τα εξής κτίρια:

Κ2: Σιδηρουργείο (Κ2α), Ξυλουργείο (Κ2β) και αίθουσα Ζωγραφικής (Κ2γ), που αποτελούν έναν ισόγειο χώρο εμβαδού 1.029, 10τ.μ

Κ3: Αποδυτήρια-W.C. , Αποθήκη διαλογής (καταστροφή παλαιών), Αποθήκη νέου υλικού, Ειδικές Κατασκευές και Χώρος Η/Μ, που στο σύνολό τους είναι ένας ισόγειος χώρος εμβαδού 684,00τ.μ. Κάτω από το χώρο των Η/Μ υπάρχει και ένας υπόγειος χώρος που περιλαμβάνει το λεβητοστάσιο και τη δεξαμενή καυσίμου, εμβαδού 84,00τ.μ.

Κ4: Διάδρομος Κίνησης, που είναι ένας ισόγειος χώρος εμβαδού 155,00τ.μ.

Σ: Τμήμα Επεξεργασίας Σκηνικών, που είναι ένας ισόγειος χώρος εμβαδού 642,50τ.μ.

Τ1: Είναι ένα κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Το υπόγειο περιλαμβάνει καμαρίνια, W.C., κυλικείο και το γραφείο του φύλακα και είναι εμβαδού 194,56τ.μ., ενώ ο όροφος περιλαμβάνει τα γραφεία, την αίθουσα συνεδριάσεων και ένα πατάρι, εμβαδού 191,14τ.μ.

Τ2: Υπόγειος χώρος που περιλαμβάνει αποθήκες, εμβαδού 167,35τ.μ.


Περιβάλλων χώρος:

Ο χώρος περιμετρικά των κτιρίων (εμβαδού 10.805,01τ.μ.) θα υποστεί την ελάχιστη διαμόρφωση, προκειμένου να εξυπηρετεί τη λειτουργία του συγκροτήματος. Μετά την κατασκευή των κτιρίων, θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές-επιχώσεις για να εξυπηρετηθεί η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά και η επικοινωνία των κτιρίων μεταξύ τους.

Οι χώροι αυτοί θα παραμείνουν χωρίς καμία επίστρωση (μόνο πατημένο χώμα), εξαιρουμένου του χώρου ανάμεσα στα κτίρια Κ2, Κ3 και Κ4 και μπροστά από το κτίριο Τ1-Τ2, ο οποίος θα επιστρωθεί με τσιμεντένιες πλάκες βαριάς κυκλοφορίας επάνω σε υπόβαση από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα.

Στο οικόπεδο προβλέπεται η δημιουργία χώρων στάθμευσης, σύμφωνα με το σχέδιο διαμόρφωσης, οι οποίος θα διαμορφωθεί με τον ίδιο τρόπο (μόνο πατημένο χώμα).

Φωτογραφίες:

Τόπος:

  • Νέα Ραιδεστός, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις